Interviews

Leer schrijvers beter kennen. Iedere maand vertelt een schrijver meer over zichzelf en over zijn of haar boeken.

Sjoerd Kuyper over zijn favoriete opa

01-10-2016

Nog een paar dagen en de Kinderboekenweek barst los. Schrijver Sjoerd Kuyper vertelt over boekenopa´s, zijn eigen opa en hoe het is om opa te zijn.

Meer...

Floor Rieder tekent wit op zwart

01-09-2016

Ze maakt grapjes in haar tekeningen, wil ooit eens een kookboek maken en werkt met zwart op wit of precies andersom. Illustrator Floor Rieder vertelt hoe ze een stoere Alice in Wonderland tekende.

Meer...

Zomervakantie: wie zei wat?

01-07-2016

In de vakantie zijn er geen interviews. Gelukkig hebben we de interviews van het afgelopen jaar nog. Wie zei wat? Klik op de zinnen om het te ontdekken.

Meer...

De afvaltuintjes van Martijn Niemeijer

01-06-2016

In een bus door Brazilië wist Martijn Niemeijer dat hij het helemaal anders ging doen. Nu is hij schrijver. Zijn eerste boek heet Wat niemand ziet. Aan Leesplein vertelt hij over afvaltuintjes, fantasie en zwerven door de stad.

Meer...

Bies van Ede wil nieuwsgierig blijven

01-05-2016

Schrijver Bies van Ede hoopt dat kinderen met leesmoeilijkheden door zijn boeken lezen toch leuk gaan vinden. ´Want zonder lezen kun je niet.´ Maar zijn eigen boeken van 30 jaar geleden? Die leest hij liever niet meer.

Meer...

Andy Griffiths schrijft zo gek en grappig mogelijk

01-04-2016

De serie De Waanzinnige Boomhut is misschien wel het populairst leesvoer van dit moment. Hoe bedenkt schrijver Andy Griffiths alle mallote gebeurtenissen? En hoe gaan Terry en Andy in het echt met elkaar om? Hij vertelt het aan Leesplein.

Meer...

Martijn van der Linden tekent graag dieren

01-03-2016

Tekenaar Martijn van der Linden illustreert kinderboeken en tekent prentenboeken. Een van zijn laatste boeken bevat zelfs een heel museum! En het is genomineerd voor een grote prijs. De tekenaar vertelt je alles over Stem op de okapi.

Meer...

Judy Elfferich en de wonderdoosjes

01-02-2016

De Poëzieweek is begonnen! Waarom zou je gedichten lezen? Dichter Judy Elfferich vertelt over de magische kracht van poëzie: ´Klein, maar er kan ongelooflijk veel in!´

Meer...