Interviews

Leer schrijvers beter kennen. Iedere maand vertelt een schrijver meer over zichzelf en over zijn of haar boeken.

Interview: Stine Jensen vindt kinderen de beste filosofen

01-04-2017

Filosoof Stine Jensen schrijft boeken voor kinderen en volwassenen en maakt tv-programma’s over filosofie. Haar nieuwste boek Alles wat ik voel gaat over emoties. Waarom zou je eigenlijk filosoferen?

Meer...

Interview: Geert-Jan Roebers over de twee bedreigingen voor de natuur

01-03-2017

Het boek Zij de cobra? Wij de adder! vertelt over bekende dieren uit het buitenland en vergelijkt ze met net zo knappe dieren die je in Nederland tegen kunt komen. Want een bever is net zo cool als een capibara en de fuut doet niet onder voor de pinguïn. Bioloog en schrijver Geert-Jan Roebers vertelt over zijn boek en zijn passie voor de natuur.

Meer...

Interview: Joany Buenen interviewt popsterren

01-02-2017

Schrijfster Joany Buenen (je zegt Joonie Buunen) had al een column in de schoolkrant op de basisschool, schreef tijdens haar studie twee boeken met haar drielingzussen en interviewt nu voor haar werk popsterren als Selena Gomez. Niet gek dat in haar boek ook een geweldig popidool voorkomt.

Meer...

Interview: Lotte van Dijck is een maker

01-01-2017

Lotte van Dijck fotografeert, tekent, schrijft gedichten en maakt voorstellingen en liedjes. Ze noemt zichzelf een maker. Dat wat er eerst nog niet was, en daarna wel, geeft plezier.

Meer...

Interview: Sanne Rooseboom heeft filmpjes in haar hoofd

01-12-2016

Sanne Rooseboom is een journalist die besloot kinderboeken te gaan schrijven. Dit jaar verschenen er twee boeken van haar hand en ze is nog lang niet uitgeschreven. De schrijfster van Jippie! Een humeurig sprookje en Het ministerie van Oplossingen vertelt.

Meer...

Interview: Jozua Douglas vertelt hoe je schrijver kunt worden

01-11-2016

Jozua Douglas maakt YouTube-video´s over coole trucjes, 1 aprilgrappen en hoe je kunt spioneren. Hij schrijft ook verhalen over deze onderwerpen. Grappige boeken waarin kinderen de problemen van de domme of slechte volwassenen oplossen. Hij geeft je tips om zelf schrijver te worden!

Meer...

Interview: Sjoerd Kuyper over zijn favoriete opa

01-10-2016

Nog een paar dagen en de Kinderboekenweek barst los. Schrijver Sjoerd Kuyper vertelt over boekenopa´s, zijn eigen opa en hoe het is om opa te zijn.

Meer...

Interview: Floor Rieder tekent wit op zwart

01-09-2016

Ze maakt grapjes in haar tekeningen, wil ooit eens een kookboek maken en werkt met zwart op wit of precies andersom. Illustrator Floor Rieder vertelt hoe ze een stoere Alice in Wonderland tekende.

Meer...