Interviews

Leer schrijvers beter kennen. Iedere maand vertelt een schrijver meer over zichzelf en over zijn of haar boeken.

Interview: Joukje Akveld kent geen stomme dieren

01-09-2017

Schrijfster Joukje Akveld reisde vier maanden door Zuid-Afrika. Ze ontmoette er olifanten, pinguïns, luipaarden en bavianen. Ze leerde over de problemen die wilde dieren hebben door de aanwezigheid van mensen. Wat is er aan de hand? En wat wordt er gedaan om de dieren te helpen? Ze vertelt het in Wij waren hier eerst.

Meer...

Zomervakantie: Ken jij deze interviews al?

01-07-2017

In de maanden juli en augustus vieren we op Leesplein zomervakantie en zijn er geen interviews. We blikken terug naar het afgelopen jaar vol met interessante gesprekken. Ken je ze allemaal al?

Meer...

Interview: Tosca Menten laat je lachen

01-06-2017

Tosca Menten is schrijfster van grappige boeken. Het bekendst zijn haar verhalen over Dummie de mummie. Ze is met twee boeken genomineerd voor de Prijs van de Kinderjury en heeft een samenwerking opgezet met twee andere humoristische schrijvers.

Meer...

Interview: Kieran Larwood is fan van fantasy

01-05-2017

De Britse schrijver Kieran Larwood schreef het fantasyboek Podkin Eenoor, over een heldhaftig konijn dat het op moet nemen tegen een bende monsterlijke Gorom-konijnen.

Meer...

Interview: Stine Jensen vindt kinderen de beste filosofen

01-04-2017

Filosoof Stine Jensen schrijft boeken voor kinderen en volwassenen en maakt tv-programma’s over filosofie. Haar nieuwste boek Alles wat ik voel gaat over emoties. Waarom zou je eigenlijk filosoferen?

Meer...

Interview: Geert-Jan Roebers over de twee bedreigingen voor de natuur

01-03-2017

Het boek Zij de cobra? Wij de adder! vertelt over bekende dieren uit het buitenland en vergelijkt ze met net zo knappe dieren die je in Nederland tegen kunt komen. Want een bever is net zo cool als een capibara en de fuut doet niet onder voor de pinguïn. Bioloog en schrijver Geert-Jan Roebers vertelt over zijn boek en zijn passie voor de natuur.

Meer...

Interview: Joany Buenen interviewt popsterren

01-02-2017

Schrijfster Joany Buenen (je zegt Joonie Buunen) had al een column in de schoolkrant op de basisschool, schreef tijdens haar studie twee boeken met haar drielingzussen en interviewt nu voor haar werk popsterren als Selena Gomez. Niet gek dat in haar boek ook een geweldig popidool voorkomt.

Meer...

Interview: Lotte van Dijck is een maker

01-01-2017

Lotte van Dijck fotografeert, tekent, schrijft gedichten en maakt voorstellingen en liedjes. Ze noemt zichzelf een maker. Dat wat er eerst nog niet was, en daarna wel, geeft plezier.

Meer...