Films

Bij het lezen van een boek, maak je zelf plaatjes in je hoofd. Van sommige kinderboeken is ook een film gemaakt. Het kan leuk zijn om die te kijken, nadat je het boek hebt gelezen. Lijkt het op wat jij bedacht had, of juist helemaal niet? Bij de bibliotheek zijn films te leen.
100% Coco (Film)

100% Coco (Film)

Schrijver: Niki Smit

De 13-jarige Coco is gek op mode maar op haar eerste schooldag wordt ze uitgemaakt voor Coco de clown. Ze besluit haar hippe kleren thuis te laten. Als modevlogger wordt ze echter erg populair. (88 min.)


Leeftijd: 9-12
Uitgever: Dutch Filmworks, 2017

Mees Kees langs de lijn (Film)

Mees Kees langs de lijn (Film)

Schrijver: Mirjam Oldenhave

De school van Meester Kees doet mee een voetbaltoernooi. Maar Mees Kees houdt niet van voetbal en kan er ook niets van. En dan wordt zijn moeder ziek en moet Dreus hem vervangen als coach van 6B. (79 min.)


Leeftijd: 6-9
Uitgever: PVPictures, 2017

Toen mijn vader een struik werd (Film)

Toen mijn vader een struik werd (Film)

Schrijver: Joke van Leeuwen

Toda´s vader was banketbakker, tot hij naar het Zuiden moest om te vechten. Voor Toda zelf is het land ook niet veilig meer, ze vlucht. Alleen haar oma blijft achter, om op het huis te passen. (90 min.)


Leeftijd: 9-12
Uitgever: Lemming Film, 2017

De GVR (Film)

De GVR (Film)

Schrijver: Roald Dahl

Sofie kan niet slapen. ´s Nachts om drie uur kijkt een reus door haar open raam naar binnen. Omdat ze hem gezien heeft, neemt hij haar mee. Gelukkig is hij geen kinderetende reus, hij is juist heel aardig. Maar er zijn wel andere reuzen die Sofie graag als tussendoortje zouden lusten. (117 min.)


Leeftijd: 9-12
Uitgever: Walt Disney Pictures, 2016

Horton (Film)

Horton (Film)

Schrijver: Dr. Seuss

Film gebaseerd op het boek Horton hoort een hun. Olifant Horton ontdekt een piepkleine verborgen wereld in een spikkeltje op een bloem. Bevat o.a.: animatie-screentests, verwijderde scenes en meer. (86 min.)


Leeftijd: 6-9
Uitgever: Blue Sky Studios, 2016

Kruimeltje (Film)

Kruimeltje (Film)


Kruimeltje wordt in de winter door vrouw Koster de straat opgestuurd om wat geld te verdienen voor kost en inwoning. Zijn moeder heeft hem als baby bij vrouw Koster achtergelaten. Hij gaat op zoek naar zijn vader. (119 min.)


Leeftijd: 9-12
Uitgever: Movida/Trix, 2016

Meester Kikker (Film)

Meester Kikker (Film)

Schrijver: Paul van Loon

´Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.´ Dat zegt meester Frans. Sita, Wouter en de andere kinderen in de klas lachen. Leuke grap van de meester. Totdat hij op een dag de klas in komt met kroos in zijn haar... (86 min.)


Leeftijd: 6-9
Uitgever: Bos Bros, 2016

Pietje Bell (Film)

Pietje Bell (Film)


Verfilming van het beroemde verhaal over Pietje Bell, het straatschoffie dat veel ondeugende streken uithaalt. (110 min.)

Er is een speciale editie in de Nederlandse gebarentaal verkrijgbaar.
Ook de tweede film over Pietje Bell is op dvd verschenen: Pietje Bell: De jacht op de tsarenkroon.


Leeftijd: 9-12
Uitgever: Shooting Star Filmcompany, 2016
Oorspronkelijk jaar van uitgave: 2002