Apps

Een boek met muziek, beweging of zelfs spelletjes tijdens het verhaal kan het lezen nóg spannender maken. Vaak kun je het verhaal in een app laten voorlezen, en zitten er leuke extra's bij.
Peter en de wolf (App)

Peter en de wolf (App)

Schrijver: Sergej Prokofjev

Over een wolf die een eend heeft verschalkt, maar ook nog wel een poes lust en een vogel... Dat gaat niet door, dankzij de slimme Peter.
Prokofjevs Peter en de wolf is de eerste in de reeks apps die het Koninklijk Concertgebouw Orkest heeft laten maken. Dit muziekverhaal is een van de allerleukste en spannendste kinderconcerten ooit geschreven. De app combineert een video- opname van het orkest met prachtige animaties die verrijkt zijn met interactieve verrassingen.

Vereist iOS 10.6 of nieuwer. Compatibel met iPad.


Leeftijd: 6-9
Uitgever: Stichting Koninklijk Concertgebouworkest, 2016
Oorspronkelijk jaar van uitgave: 2014

Een verre reis (App)

Een verre reis (App)

Schrijver: Toon Tellegen
Illustrator: Gwen Stok

De olifant besluit op reis te gaan naar de woestijn. Hij is daar nog nooit geweest. Eekhoorn helpt hem pakken. Verhaal met beweging, muziek en spelonderdelen. Je kunt het zelf lezen of laten voorlezen door de schrijver.

Geschikt voor iOs en Android.


Leeftijd: 6-9
Uitgever: YipYip, 2016

Alice in Wonderland (App)

Alice in Wonderland (App)

Schrijver: Lewis Carroll

Alice verveelt zich naast haar zus die een boek zonder plaatjes leest... Dromerig kijkt ze naar alles om zich heen als ze een konijn met een jas aan ziet dat rondrent terwijl het op zijn horloge kijkt! Nieuwsgierig volgt ze dit konijn naar zijn hol en vindt zichzelf terug in een wonderlijke, vreemde wereld. Met raadsels, opdrachten en spelletjes help je Alice door Wonderland heen.

Geschikt voor Android.


Leeftijd: 9-12
Uitgever: Anuman, 2015

Dagboek van een muts: Drama voor de camera (App)

Dagboek van een muts: Drama voor de camera (App)


E-book van deel 7 uit de serie. Nikki wordt gevolgd door een cameraploeg terwijl ze een cd opneemt met haar band. Het hele boek is te lezen in deze app. De andere boeken uit de serie zijn ook als app beschikbaar.

Geschikt voor iPhone, iPad en iPod Touch.


Leeftijd: 9-12
Uitgever: De Fontein, 2015

Hoe overleef ik... zonder app? (App)

Hoe overleef ik... zonder app? (App)

Schrijver: Francine Oomen
Illustrator: Annet Schaap

Deze app bevat een dagelijkse survivaltip, filmpjes, oproepjes en nieuws. Je hebt er ook toegang tot het HOI-tijdschrift, de website en webshop.

Geschikt voor iPhone, iPad, iPod Touch en Android.


Leeftijd: 9-12
Uitgever: Querido, 2015

Per ongelukt! (App)

Per ongelukt! (App)

Illustrator: Karst-Janneke Rogaar

Het verhaal in deze app is ´Het Geheime Hoofdstuk´ dat voorafgaat aan het Kinderboekenweekgeschenk 2015, het boek Per ongelukt!. Het is een(voor)leesverhaal met spannende muziek en bewegende illustraties.

Geschikt voor iPhone, iPad en Android.


Leeftijd: 9-12
Uitgever: StoryBasedMedia, 2015

Romeo en Julia (App)

Romeo en Julia (App)

Schrijver: William Shakespeare, Sergej Prokofjev, Pascal Griffioen

Ze zijn verliefd op elkaar, maar hun families zijn gezworen vijanden: Romeo en Julia. Componist Prokofjev maakte dit muziekstuk, uitgevoerd door het Concertgebouworkest. Rapper Pascal Griffioen bewerkte de tekst. De app combineert het verhaal met de muziek en animaties. Er zijn ook zes lesbrieven beschikbaar.

Beschikbaar voor Apple.


Leeftijd: 9-12
Uitgever: Stichting Koninklijk Concertgebouworkest, 2015

Twit or Miss: De Griezels (App)

Twit or Miss: De Griezels (App)

Schrijver: Roald Dahl

Engelstalige app waarin je allerlei spelletjes kunt spelen rondom De Griezels. Gooi eten in de baard van meneer Griezel, maar maak mevrouw Griezel niet wakker. Als ze meneer Griezel slaat met haar wandelstok, heb je verloren!

Beschikbaar voor Apple en Android.


Leeftijd: 9-12
Uitgever: Penguin, 2015