Nieuwsarchief

Het laatste nieuws over kinder-, jeugd- en jongerenliteratuur en lezen.

Leestips: Week 29

21 juli 2017

Iedere week geven we leestips voor alle leeftijden. Deze week waren het er twaalf, vier gewone en acht zomerse leestips.

Meer...

Stripnieuws: Eerste Stripmaker des Vaderlands

17 juli 2017

In navolging van de Dichter des Vaderlands en Denker des Vaderlands komt er ook een Stripmaker des Vaderlands. In het najaar zal de eerste worden benoemd, voor een periode van drie jaar. De vier genomineerden zijn onlangs bekendgemaakt.

Meer...

Vakantielezen: Zomer op Leesplein deel VII

17 juli 2017

Heerlijk, zomer! Lekker lezen aan de rand van het zwembad, op het strand of gewoon thuis in de tuin. Tijdens de zomermaanden geven we iedere maandag extra zomerse leestips.

Meer...

Blog: Iedereen kan sch...rijven

15 juli 2017

Dit jaar schrijft Annemieke van Manen de maandelijkse blog voor Leesplein. Haar zevende bijdrage staat nu online: Iedereen kan sch...rijven.

Meer...

Leestips: Week 28

14 juli 2017

Iedere week geven we leestips voor alle leeftijden. Deze week waren het er weer tien, vier gewone en zes zomerse leestips.

Meer...

Wedstrijd: Winnaars VakantieBieb-Klassenchallenge bekend

13 juli 2017

Uit de ruim 70 inzendingen voor de Klassenchallenge zijn de winnaars gekozen: groep 3 van Obs de Dubbeldekker in Numandsdorp en groep 6 van de Antoniusschool in Aerdenhout.

Meer...

Wedstrijd: Educatieve Parel voor het beste lesmateriaal

13 juli 2017

Op 11 november a.s. vindt in Amersfoort voor het eerst de Dag van de Educatieve Auteur plaats. Tijdens deze dag zal de eerste Educatieve Parel voor het beste lesmateriaal worden uitgereikt.

Meer...

Actueel: Eropuit deze zomer

11 juli 2017

In de zomervakantie is er tijd voor het maken van uitstapjes naar evenementen of bijvoorbeeld een museum. Hét moment om eens op een andere manier in de wereld van het boek te duiken.

Meer...

In memoriam: Miep Diekmann overleden

10 juli 2017

Zondagochtend vroeg is veelvuldig bekroond kinder- en jeugdboekenauteur Miep Diekmann overleden.

Meer...

Campagne: Peter Verhelst schrijft Poëziegeschenk 2018

10 juli 2017

De Vlaamse dichter, romancier en regisseur Peter Verhelst (1962) schrijft het Poëziegeschenk 2018. Het thema is Theater en het motto is ´Uitstromend, in het pluche van de zaal´.

Meer...