Nieuwsarchief

Het laatste nieuws over kinder-, jeugd- en jongerenliteratuur en lezen.

Actueel: Petitie Geef Penselen dezelfde status als Griffels

29 juni 2017

Uitgeverij Lemniscaat is een petitie gestart om het CPNB te vragen ervoor te zorgen dat de Nederlandse en Vlaamse illustratoren op gelijke wijze worden gehonoreerd als hun collega-auteurs.

Meer...

Digitaal: Kind & Media wint de Comenius EduMedia Siegel 2017

28 juni 2017

Vandaag werd bekend dat platform Kind & Media vorige week een Comenius EduMedia Siegel 2017 heeft gewonnen. Kind & Media ondersteunt organisaties op het gebied van visie-ontwikkeling en beleid rondom media en mediaopvoeding.

Meer...

In memoriam: Michael Bond overleden

28 juni 2017

De geestelijk vader van Beertje Paddington, Michael Bond, is gisteren na een kort ziekbed overleden. Dit werd zojuist bekendgemaakt door zijn uitgever.

Meer...

Digitaal: KB en uitgeverij Kluitman tekenen digitaliseringsovereenkomst

28 juni 2017

De Koninklijke Bibliotheek en uitgeverij Kluitman zijn een samenwerking aangegaan om het recente fonds van de uitgeverij te digitaliseren.

Meer...

Brieven: Caroline schrijft Margje Woodrow

27 juni 2017

Lerares Nederlands Caroline Wisse-Weldam schreef brieven aan een aantal auteurs. Ze kreeg leuke en uitgebreide antwoorden terug. Leesplein mag deze brieven publiceren. Vandaag de negende: Margje Woodrow.

Meer...

Campagne: Jan, Jans en de kinderen op Kinderpostzegels 2017

26 juni 2017

Op de Kinderpostzegels van dit jaar zullen afbeeldingen staan van de bekende stripfiguurtjes Jan, Jans en de kinderen. Dit als eerbetoon aan de in januari overleden Jan Kruis, de bedenker van de strip.

Meer...

Interview: Waarom voorlezen zo goed is voor je kind

26 juni 2017

Wetenschappers hebben aangetoond dat lezers gezonder, gelukkiger en slimmer zijn. Maar hoe krijgen we onze kinderen vaker met hun neus in de boeken? Kinderboekenambassadeurs Hans en Monique Hagen werden hierover geinterviewd.

Meer...

Prijs: Kyrian Esser wint finale Write Now! 2017

26 juni 2017

De 24-jarige Kyrian Esser uit Amsterdam is de winnaar van Write Now! 2017. De tweede prijs ging naar Laurens Duyts (22) en Mattijs Deraedt (23) won de derde prijs.

Meer...

Vakantielezen: Zomer op Leesplein IV

26 juni 2017

Heerlijk, zomer! Lekker lezen aan de rand van het zwembad, op het strand of gewoon thuis in de tuin. Tijdens de zomermaanden geven we iedere maandag extra zomerse leestips.

Meer...

Leestips: Week 25

23 juni 2017

Iedere week geven we leestips voor alle leeftijden. Deze week waren het er 26, vier gewone, zestien Doorleestips en zes zomerse leestips.

Meer...