Nieuwsarchief

Het laatste nieuws over kinder-, jeugd- en jongerenliteratuur en lezen.

Tentoonstelling: Sprookjeszolder

27 maart 2017

Aanstaande zondag, 2 april, opent in het Literair Museum in Hasselt (België) de tentoonstelling Sprookjeszolder.

Meer...

Onderzoek: 10% van de kinderen loopt risico op laaggeletterdheid

25 maart 2017

Een schrikbarend aantal kinderen en jongeren (tot 18 jaar) verlaat het onderwijs zonder het vereiste taalniveau te beheersen. Dat blijkt uit onderzoek dat Expertisecentrum Beroepsonderwijs in opdracht van Stichting Lezen & Schrijven heeft uitgevoerd.

Meer...

Onderzoek: Verdiepend onderzoek naar lees- en mediagedrag in Nederland

24 maart 2017

De boekensector start in samenwerking met het Sociaal en Cultureel Planbureau een onderzoek naar het leesgedrag van Nederlanders en hoe het samenhangt met hun overige mediagebruik.

Meer...

Onderzoek: Non-fictie steeds populairder

24 maart 2017

Uit onderzoek door NRC naar de laatste twintig jaar bestsellerlijsten van stichting CPNB blijkt dat we steeds vaker kiezen voor non-fictie en vertaalde romans.

Meer...

Campagne: Boekenweek 2017: Verboden vruchten

24 maart 2017

Vanavond begint de Boekenweek met een Boekenbal voor genodigden. Van zaterdag 25 maart t/m 2 april 2017 kan iedereen meedoen. We geven alvast enkele tips.

Meer...

Leestips: Week 12

24 maart 2017

Iedere week geven we leestips voor alle leeftijden. Deze week waren het er 28, drie gewone, een BoekStartLeestip en 24 lentekriebeltips.

Meer...

Prijs: Nominaties Deutscher Jugendliteraturpreis 2017 bekend

23 maart 2017

De nominaties voor de Deutscher Jugendliteraturpreis zijn vandaag bekendgemaakt. Er zijn vier oorspronkelijk Nederlandstalige boeken bij.

Meer...

KB Blog: Een raadselachtige Kleine Johannes

23 maart 2017

Collectiespecialist Paul van Capelleveen van de Koninklijke Bibliotheek schreef een blog over De kleine Johannes van Frederik van Eeden.

Meer...

Evenement: Het Mooie Kinderboekenfestival

23 maart 2017

Zondag 21 mei a.s. vindt in de Tolhuistuin in Amsterdam voor het eerst het Mooie Kinderboekenfestival plaats, voor kinderen van 4 t/m 10 jaar.

Meer...

Tentoonstelling: Wreed schoon

22 maart 2017

Zaterdagavond 25 maart vindt in Antwerpen (België) de officiële opening plaats van de tentoonstelling Wreed schoon. Vanaf 26 maart is de tentoonstelling toegankelijk voor het publiek.

Meer...