Nieuwsarchief

Het laatste nieuws over kinder-, jeugd- en jongerenliteratuur en lezen.

Leestips: Week 33

18 augustus 2017

Iedere week geven we leestips voor alle leeftijden. Deze week vijftien stuks; vier gewone, zes zomerse leestips en als extraatje vijf verfilmde boeken.

Meer...

Film: De GVR in de race voor Parel voor de Beste Boekverfilming

17 augustus 2017

De zeven nominaties voor de publieksprijs de Parel voor de Beste Boekverfilming 2017 zijn bekend. Een van de genomineerde films is De GVR van Steven Speilberg.

Meer...

Campagne: Fantasierijk

16 augustus 2017

Maandag 28 augustus start het tweede onderdeel van de positioneringscampagne De Bibliotheek maakt je rijker, het gaat deze keer om voorlezen.

Meer...

Blog: Kilometerlezen

15 augustus 2017

Dit jaar schrijft Annemieke van Manen de maandelijkse blog voor Leesplein. Haar achtste bijdrage staat nu online: Kilometerlezen.

Meer...

Vakantielezen: Zomer op Leesplein deel XI

14 augustus 2017

Lekker lezen aan de rand van het zwembad, op het strand of gewoon thuis in de tuin... Tijdens de zomermaanden geven we iedere maandag extra zomerse leestips.

Meer...

Bibliotheek: Verse Leeswaren

12 augustus 2017

In Eindhoven draait deze zomer een pilot om niet-leden van de Bibliotheek te bereiken: Verse Leeswaren. Eind september zal de balans worden opgemaakt.

Meer...

Bibliotheek: Slapen tussen miljoenen boeken

11 augustus 2017

Tijdens de Nacht van de OBA op vrijdag 25 augustus mogen 50 mensen overnachten in de Centrale OBA in Amsterdam.

Meer...

Leestips: Week 32

11 augustus 2017

Iedere week geven we leestips voor alle leeftijden. Deze week waren het er maar liefst 22, vier gewone, zes zomerse leestips en als extraatje 12 boekentips bij ideeën om een vrije dag te vullen.

Meer...

Prijs: Shortlists Hebban Debuutprijs romans en Hebban Debuutprijs thrillers

10 augustus 2017

Lezerscommunity Hebban heeft de genomineerden die kans maken op de Hebban Debuutprijs voor romans en de Hebban Debuutprijs voor thrillers 2017 bekendgemaakt.

Meer...

Publicatie: StripGlossy Jan Kruis

9 augustus 2017

In januari overleed Jan Kruis, de geestelijk vader van Jan, Jans en de kinderen. Ter nagedachtenis aan hem verschijnt komend weekend een bijzondere uitgave van StripGlossy.

Meer...