Nieuwsarchief

Project: Raadgedicht

24 augustus 2015

Maandag 7 september gaat een nieuw poëzieproject van start: Raadgedicht. Een raadgedicht is een gedicht waarin één woord ontbreekt, dat woord moet geraden worden.


Raadgedicht is een initiatief van auteur Rian Visser. Het project richt zich op de bovenbouw van het basisonderwijs en de eerste klassen van het middelbaar onderwijs. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Elke maandag verschijnt er een nieuw gedicht en de vrijdag daarop volgend kun je de oplossing lezen. Ook krijg je dan informatie over de dichter en lees je waarom hij dit woord gekozen heeft. Sommige dichters zullen reageren op de ingezonden woorden. Sommige dichters geven nog wat schrijftips.

In de periode van 7 september t/m 16 november 2015 verschijnen gedichten van bekende Nederlandse kinderboekenschrijvers: Iris Boter, Annie van Gansewinkel, Diet Groothuis, Hans en Monique Hagen, Marco Kunst, Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Corien Oranje, Jaap Robben, Edward van de Vendel en Rian Visser zelf natuurlijk.

Raadgedicht wordt gesteund door: Het Poëziepaleis, Kinderboekenmuseum, Poëzieweek, Land van Lezen, Stichting Lezen en Uitgeverij Zwijsen.