Nieuwsarchief

Campagne: Vaderweek 2015

16 november 2015

De campagne Vaders Voor Lezen roept deze week vaders op verschillende manieren op om meer voor te lezen. Voorlezen door (groot)vaders staat centraal; het is Vaderweek.


Voorlezende vaders stimuleren het leesgedrag van kinderen enorm. Tijdens de Vaderweek van 16 t/m 22 november krijgen vaders (zolang de voorraad strekt) in de boekwinkel, bij aankoop van een boek, een Schoenboekje cadeau, met een verhaal dat geschreven is door de kinderboekenambassadeur, Jan Paul Schutten. Goed voor 15 minuten leesplezier voor vader én kind.

Vaderweek in de bibliotheek

Jonge kinderen kunnen in bibliotheken die meedoen aan de Vaderweek een vouwschoen krijgen om samen met hun vader of opa in elkaar te knutselen. De schoen kunnen zij samen zetten bij de bibliotheek om de week erna te komen kijken wat erin zit.

19 november – ’t Heerlijk Voorleesavondje
Sinterklaas is in het land, het is Vaderweek én donderdag 19 november is de Internationale Dag van de Man. Deze avond roept Vaders Voor Lezen alle vaders van Nederland op om hun baby, dreumes, peuter, kleuter of schoolkind minstens 15 minuten voor te lezen. Zo ervaren vaders hoe leuk het is om voor te lezen, en hoe leuk hun kinderen het vinden. ’t Heerlijk Voorleesavondje is een moment om vaders in Nederland in beweging te krijgen. Nadat ze één keer een Heerlijk Voorleesavondje hebben gehad, zullen ze vaker gaan en blijven voorlezen.

Vaders Voor Lezen vraagt alle vaders (en moeders) om op twitter of Facebook te laten zien dat ze meedoen aan ’t Heerlijk Voorleesavondje door berichten (en foto’s) te plaatsen met de hashtag #voorleesavondje, of een foto te posten op Facebook. De leukste berichten maken kans op een voorleespakket.

Zoek je nog titels om voor te lezen? Kijk dan in onze themalijst Vaders Voor Lezen. Leesplein geeft ook voorleestips, achtergronden, meer informatie over voorlezen, een lijst mooie voorleesboeken en digitaal materiaal: Voorleesboeken en tips en Interactief voorlezen.

Onder het motto Vaders Voor Lezen wil de Leescoalitie aandacht vestigen op het belang van (voor)lezen door (groot)vaders.