Nieuwsarchief

Campagne: Kinderboekenweek 2017 op Leesplein

4 oktober 2017

Gisterenavond werd met het Kinderboekenbal en de uitreiking van de Gouden Griffel aan Koos Meinderts de aftrap gegeven voor de 63e Kinderboekenweek.


Tijdens de Kinderboekenweek 2017 staat Griezelen centraal onder het motto Gruwelijk eng! Het Kinderboekenweekgeschenk 2017, Kattensoep, is geschreven door Janneke Schotveld. Het speciale Prentenboek van de Kinderboekenweek, Knikkeruil, is gemaakt door Maranke Rinck (tekst) en Martijn van der Linden (illustraties).

Leesplein 6-12 jaar

Iedere dag stellen we bij het nieuws engerds voor aan kinderen, de slechtste boekfiguren uit de heerlijkste boeken. Wie heeft er grote harige poten, sliertjes in zijn baard of vijf koppen? Vandaag beginnen we met De griezel van de dag.
Natuurlijk geven we ook dagelijks onder de tab Leestips een Gruwelijk Enge Leestip, over o.a. horrorclowns, oppasmonsters en beesten die op het kerkhof leven. De eerste: De kleine heks.
Zoals altijd kunnen kinderen een speciale Kennisquiz invullen, met een toepasselijke prijs.

Leesplein 0-6 jaar
Voor de kleintjes stellen we om de dag bij het nieuws een gruwelijke engerd voor. Vandaag beginnen we met De Gruffalo.
De wekelijkse Leestips staan in het teken van de Kinderboekenweek, de eerste: Kwallenpap & slakkenvla en andere griezelversjes.

Interviews
Houdt Maranke Rinck van griezelen of juist van knikkeren? Op Leesplein Ouders en professionals en Leesplein 0-6 jaar vertelt ze het: Maranke Rinck houdt van knikkeren en een beetje van griezelen.
Op Leesplein 6-12 jaar vertelt Janneke Schotveld waar ze zelf bang voor is.

Boeken om te griezelen
Op Leesplein vind je een themalijst Kinderboekenweek 2017: Griezelen met tientallen leuke en spannende boeken die passen bij het thema. In deze lijst vind je naast de 20 kerntitels een selectie van boeken met griezels en engerds voor 0 t/m 12+.
Een eveneens toepasselijke themalijst is Spanning en avontuur.

Op pad

Aansluitend bij het thema van de Kinderboekenweek staat het Kinderboekenmuseum in Den Haag de hele maand oktober én november bol van spannende activiteiten: Heerlijk huiveren deze herfst.
Verder organiseren bibliotheken leuke dingen en is er in kinderboekwinkels van alles te doen. Er komen schrijvers op bezoek of er is een spelletjesmiddag. Het is echt de moeite waard om even te kijken wat er bij jou in de buurt te doen is. Vergeet niet om een Kinderboekenweekgeschenk mee te nemen, als je in de boekwinkel bent!

Kinderboekenweek 2017 loopt van 4 t/m 15 oktober 2017.