Films van boeken

Een selectie van verfilmde kinder-, jeugd- en jongerenboeken voor 0-15+ jaar en (veel) ouder. Ze zijn niet altijd meer te koop, vaak wel nog te leen via de bibliotheek.
Before I Fall (Film)

Before I Fall (Film)

Schrijver: Lauren Oliver

Samantha Kingston is niet de aardigste meid die er rondloopt. Ze lijkt een kans te krijgen het anders aan te pakken. Als ze na afloop van een feest een ongeluk krijgt, ontwaakt ze de volgende dag zonder toekomst. Ze maakt keer op keer haar laatste dag mee, telkens eindigend in dat ongeluk. Verfilming van het gelijknamige boek (in Nederlands vertaald als Voor ik val). (98 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Awesomeness Films, 2017

A Monster Calls (Film)

A Monster Calls (Film)

Schrijver: Patrick Ness

Verfilming van het boek Zeven minuten na middernacht van Patrick Ness over Conor, die sinds zijn moeder ziek is wordt geteisterd door nachtmerries. Op een nacht krijgt hij hulp uit onverwachte hoek: een vriendelijk monster uit de achtertuin stapt zijn slaapkamer binnen. Samen met het monster begint Conor een lange reis om zijn nachtmerries onder ogen te kunnen komen. (108 min.)


Leeftijd: 12+
Uitgever: Apaches Entertainment, 2017

Dubbelspel (Film)

Dubbelspel (Film)

Schrijver: Frank Martinus Arion

Op het eiland Curaçao spelen vier mannen wekelijks domino en discussiëren ze over relaties, economie en politiek. Maar op een middag gaat het mis en komen allerlei onderhuidse spanningen plotseling aan het licht. Verfilming van de gelijknamige roman van Frank Martinus Arion. (130 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Paradiso Home Entertainment, 2017

Mees Kees langs de lijn (Film)

Mees Kees langs de lijn (Film)

Schrijver: Mirjam Oldenhave

Vierde Mees Kees-verfilming, naar het gelijknamige boek van Mirjam Oldenhave. De school van Meester Kees doet mee aan een toekomstproject. (79 min.)

Nederlands gesproken.


Leeftijd: 6-9
Uitgever: PVPictures, 2017

Miss Peregrine´s Home for Peculiar Children (Film)

Miss Peregrine´s Home for Peculiar Children (Film)

Schrijver: Ransom Riggs

Zolang Jacob zich kan herinneren heeft zijn opa hem spannende verhalen verteld. Over de bijzondere kinderen met wie hij vroeger, nadat hij voor de nazi´s uit Polen was gevlucht, in een weeshuis woonde. Na de gruwelijke moord op zijn opa besluit Jacob in Engeland op zoek te gaan naar het weeshuis en de bijzondere kinderen. (137 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Chernin Entertainment, 2017

My Cousin Rachel (film)

My Cousin Rachel (film)

Schrijver: Daphne du Maurier

Als op een dag de betoverende Rachel op de stoep staat bij Philip Ashley duurt het niet lang voor hij verleifd op haar wordt. Tegelijkertijd is hij in grote verwarring. Is zij verantwoordelijk voor de dood van Philips oom, zoals hij ooit vermoedde of zou ze toch volledig onschuldig zijn? (105 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: Fox Searchlight Pictures, 2017

T2 Trainspotting (Film)

T2 Trainspotting (Film)

Schrijver: Irvine Welsh

Verfilming van Welsh´ roman Porno die een vervolg is op Trainspotting. Na jaren in Amsterdam te hebben gewoond, gaat Mark Renton terug naar Edinburgh om te zien hoe het zijn oude vrienden vergaat. (117 min.)


Leeftijd: 15+
Uitgever: DNA Films, 2017

Toen mijn vader een struik werd (Film)

Toen mijn vader een struik werd (Film)

Schrijver: Joke van Leeuwen

Toda´s vader was banketbakker, tot hij naar het Zuiden moest om te vechten. Voor Toda zelf is het land ook niet veilig meer, ze vlucht. Alleen haar oma blijft achter, om op het huis te passen. (90 min.)


Leeftijd: 9-12
Uitgever: Lemming Film, 2017