André Boesberg

André Boesberg schrijft vaak over vroeger. Soms speelt zijn verhaal lang geleden, zoals Pestkinderen. Koka en de doodsviool van Bidshika gaat over de Tweede Wereldoorlog. In de Duivelkolk wordt de lezer meegenomen naar het einde van de negentiende eeuw. Zijn verhalen zijn spannend en vaak een tikje mysterieus.
 

Geboren:26 december 1949 te ’s Hertogenbosch
Opleiding: Boesberg studeerde Nederlands.
Werk:Hij gaf zes jaar les aan een basisschool en heeft nu een volledige baan als leraar Nederlands op een middelbare school.
Thuis:Hij is getrouwd en heeft een zoon en twee dochters.
Eerste boek: De giftige angel (1997)
Bijzonderheden: Zijn grote hobby is, naast schrijven, voetballen!


Boeken van André Boesberg

Over het werk van André Boesberg

Vroeger werden André en zijn broer veel voorgelezen door hun moeder. Ook las hij zelf veel boeken. Toch duurde het lang voordat hij op het idee kwam zelf eens een boek te schrijven. En eigenlijk was het zijn vrouw die hem overhaalde te gaan schrijven. Zijn eerste boek verscheen in 1997, De giftige angel. Het gaat over een jongen die naar Australië emigreert en daar heel erg moet wennen. Pestkinderen is een historisch verhaal dat speelt in Italië, waar een pestepidemie is uitgebroken. In 1999 werd Boesberg genomineerd voor de Gouden Uil voor Koka en de doodsviool van Bidshika, een aangrijpend verhaal over kinderen in de Tweede Wereldoorlog. In 2002 heeft hij de Woord en Beeldprijs gekregen voor het boek Anders is niet gek waarin een geestelijk gehandicapt meisje de hoofdrol speelt.
Boesberg schrijft over onderwerpen die veel kinderen aanspreken. Zijn ideeën haalt hij uit zijn directe omgeving: wat de leerlingen op school meemaken of zijn eigen drie kinderen of wat hij in de krant leest.


Bibliografie selectie

2002 De Duivelskolk (De Fontein)
2002 Stinkschool (De Fontein)
2004 De menseneter Maretak)
2005 Bloeddroom (Lannoo)
2006 Zwarte stad (Lannoo)
2007 Ontsnapt aan de Taliban (Lannoo)
2008 Tunnelkoorts (Lannoo)
2009 De vluchtrivier (Lannoo)
2011 Jules: een verborgen jongen (Lannoo)