Fleur van der Weel

Fleur van der Weel is illustrator en grafisch vormgever, werkt als vrij schilder en decorateur van kindermeubels. In 2004 ontving zij samen met Edward van de Vendel de Woutertje Pieterse Prijs voor Superguppie, het eerste kinderboek met illustraties van haar hand.
 

Geboren:9 februari 1970 te Middelburg
Opleiding: Ze ging, na een mislukte studie rechten, naar de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waar ze afstudeerde in de richting grafische vormgeving.
Werk:Fulltime illustratrice en vrij kunstenaar.
Eerste boek: Superguppie (2003)


Boeken van Fleur van der Weel

Over het werk van Fleur van der Weel

Met haar eerste door haar geïllustreerde boek was Fleur van der Weel meteen al succesvol. Het was de eerste keer dat de Woutertje Pieterse Prijs zowel naar de schrijver als naar de illustrator van een boek ging. Van de Penseeljury ontving zij er in hetzelfde jaar een Vlag en Wimpel voor.
Via uitgeverij Querido, waarnaar zij werk opstuurde omdat ze graag illustrator wilde worden, kwam ze in contact met het werk van Edward van de Vendel. Ze voelde zich meteen aangesproken door zijn sprankelende verzen. Ze maakte de illustraties voor Superguppie met een kroontjespen en kwast in zwart-wit, aangevuld met een toets felgroen. Vanaf die tijd is zij een veelgevraagd illustrator. In 2012 maakte zij samen met Edward van de Vendel, het Prentenboek van de Kinderboekenweek: Hallo.


Bibliografie selectie

2005 Superguppie krijgt kleintjes. Tekst van Edward van de Vendel (Querido)
2005 Mama is geen appelboom. Tekst van Magda Ria Rapoye (De Eenhoorn)
2006 Konijnen zingen in het donker. Tekst van Klaus Hagerup (Van Goor)
2006 Bibi´s bijzondere beestenboek. Tekst van Bibi Dumon Tak (Querido)
2006 Wie dit leest wordt een beest. Tekst van Riet Wille (De Eenhoorn)
2007 Tik tik... wat is dat? Tekst van Rindert Kromhout (Leopold)
2007 Dat is heel wat voor een kat. Tekst van Judith Viorst (Gottmer)
2008 De groeten van Superguppie (Querido)
2010 Hoera voor Superguppie! Tekst van Edward van de Vendel (Querido)
2011 Piep: Allemaal dieren / Piep: Een nieuwe dag (Querido)
2012 Hallo. Tekst van Edward van de Vendel (Prentenboek Kinderboekenweek, CPNB)
2013 Piep wil oversteken (Querido)


Bekroningen

2004 Woutertje Pieterse Prijs + Vlag en Wimpel (penseeljury) voor Superguppie


Andere websites over Fleur van der Weel