0-6 jaar

Nieuws, leestips, achtergronden en meer rondom boeken voor baby's, peuters en kleuters.

Jubileum: Fiep Westendorp Tulp

20 april 2017

Over twee weken zal de rode Fiep Westendorp Tulp worden gedoopt in Keukenhof, Lisse.

Meer...

Leestip: Sebastian Beer

19 april 2017

Verlegenheid zien we bij veel kinderen. Sebastian Beer is ook een kat uit de boom kijker. Lees er over in de Leestip van vandaag van Duncan Beedie.

Meer...

Doorlezen: 2 boeken om te lezen na Laat maar los, Koala

17 april 2017

De tuin, het pleintje in de buurt of de straat zijn voor sommige kinderen heel angstige plekken. Angst voor onbekende plekken of onbekende mensen is bij kinderen soms een dagelijks gevoel. Het koalabeertje in Laat maar los, Koala blijft liever hoog in zijn boom en Sebastian of Bertje?

Meer...

Campagne: Tosca Menten schrijft Schoenboekje

12 april 2017

Tosca Menten schrijft dit jaar het Schoenboekje. Het Schoenboekje wordt in de Sinterklaasperiode cadeau gedaan aan kinderen die hun zelf geknutselde schoen komen zetten in de boekhandel of bibliotheek.

Meer...

BoekStartLeestip: Noortje en de paaseitjes

12 april 2017

Pasen staat voor de deur! Boef, het hondje van Noortje vindt het eerste chocoladepaasei. Lees het in de BoekStartLeestip van vandaag, Noortje en de paaseitjes van Annemarie van der Heijden.

Meer...

Actueel: Pasen

11 april 2017

Zondag 16/4 en maandag 17/4 vieren we Pasen. Paasboeken voor jonge kinderen gaan over de lente, de paashaas, eieren versieren en verstoppen en over de palmpasen- optocht.

Meer...

Digitaal: MediaDiamant - Wegwijs in mediaopvoeding

8 april 2017

Mediawijzer.net daagt haar netwerk uit met de Mediawijzer.net Challenge 2017. Een oproep om de kracht van het netwerk in te zetten om op nieuwe en eigentijdse wijze de MediaDiamant effectief en duurzaam in te zetten.

Meer...

Digitaal: KindMedia.nl - Nieuwe website van Digidreumes

8 april 2017

Digidreumes, een initiatief van Het Kinderopvangfonds, is per 1 januari 2017 overgedragen aan Sardes, waar het opgenomen is in het project Kind & Media. De nieuwe website is nu online.

Meer...

Actueel: Monique en Hans Hagen nieuwe Kinderboekenambassadeurs

5 april 2017

Monique en Hans Hagen zijn de nieuwe Kinderboekenambassadeurs van Nederland. Zij volgen Jan Paul Schutten op, die het ambassadeurschap de afgelopen twee jaar vervulde.

Meer...

BoekStartLeestip: Ha... een wipwap!

5 april 2017

Na het bekroonde prentenboek Mmm... een taart! heeft Susanne Strasser weer een leuk stapelverhaal gemaakt. Lees de BoekStartLeestip Ha... een wipwap!

Meer...