0-6 jaar

Nieuws, leestips, achtergronden en meer rondom boeken voor baby's, peuters en kleuters.

ZomerLeestip: Saskia en Jeroen spelen buiten

19 juli 2017

Koffers pakken, ijsjes eten, heel lang buiten spelen, uit logeren gaan en varen in een zeilboot horen toch bij vakantie vieren. Saskia en Jeroen weten hoe het moet. Lees er over in de Zomerleestip van vandaag, Saskia en Jeroen spelen buiten van Jaap ter Haar.

Meer...

Vakantielezen: De VakantieLeestips van Martha Baalbergen

17 juli 2017

Martha Baalbergen van Boekhandel van der Meer in Noordwijk aan Zee deelt met ons deze zomer een prachtige titel voor elke ontwikkelingsfase tot 6 jaar.

Meer...

ZomerLeestip: Meneer Macaroni gaat picknicken

12 juli 2017

Meneer Macaroni wil picknicken. Maar wat is de ideale picknickplek? Lees het in de Zomerleestip Meneer Macaroni gaat picknicken van Jocelyn Wild met illustraties van Max Velthuijs.

Meer...

TV: Nieuwe afleveringen Sesamstraat

11 juli 2017

Vanaf donderdag 13 juli zijn op NPO Zappelin splinternieuwe afleveringen te zien van Sesamstraat, het langstlopende kinderprogramma op de Nederlandse televisie.

Meer...

Actueel: Eropuit deze zomer

11 juli 2017

In de zomervakantie is er tijd voor het maken van uitstapjes naar evenementen of bijvoorbeeld een museum. Hét moment om eens op een andere manier in de wereld van het boek te duiken.

Meer...

Vakantielezen: Bette Westera leest ´s zomers graag over drijvende dieren

10 juli 2017

Vandaag deelt Bette Westera haar VakantieLeestips met ons. Over herrie makende voertuigen, een beeldboek en over drijvende dieren.

Meer...

Onderzoek: Baby leert in eerste half jaar klanken moedertaal

7 juli 2017

Uit Nederlands-Koreaans onderzoek blijkt dat baby´s nog vóór ze een half jaar oud zijn klanken van elkaar leren te onderscheiden.

Meer...

Tentoonstelling: Literatuurmuseum/Kinderboekenmuseum verwerft de illustraties van Ingrid en Dieter Schubert

6 juli 2017

Het ´koningspaar van het prentenboek´, Ingrid en Dieter Schubert, heeft hun illustratiearchief, inclusief schetsen en voorstudies, overgedragen aan het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum.

Meer...

ZomerLeestip: Joupy gaat jutten

5 juli 2017

Deze zomer tippen we elke woensdag een Zomerleestip. Een boek met een zomers verhaal. Vandaag gaan we naar het strand met Joupy gaat jutten van Monica Maas.

Meer...

Vakantielezen: Maranke Rinck deelt deze zomer haar VakantieLeestips

3 juli 2017

Tijdens de zomermaanden geven we elke maandag de VakantieLeestips van…
Auteurs, illustratoren en professionals die zich bezighouden met leesbevordering delen met ons hun VakantieLeestips voor 0-6 jarigen.

Meer...