0-6 jaar

Nieuws, leestips, achtergronden en meer rondom boeken voor baby's, peuters en kleuters.

Prijs: Gouden Penseel voor Martijn van der Linden en Gulden Palet voor Mattias de Leeuw

20 september 2017

De prijs voor het best geïllustreerde boek, het Gouden Penseel, is dit jaar gewonnen door Martijn van der Linden voor Tangramkat. Het Gulden Palet werd gewonnen door Mattias de Leeuw voor Circusnacht.

Meer...

BoekStartLeestip: Heb jij misschien Olifant gezien?

20 september 2017

Met de BoekStartLeestip van vandaag gaan we verstoppertje spelen. Doe je mee? Lees het in Heb jij misschien Olifant gezien? van David Barrow.

Meer...

Leesplein: Kinderboekenweek 2017 - Alles op een rij

19 september 2017

Voor de komende Kinderboekenweek staan weer veel activeiten op stapel. Hieronder vind je een selectie van wat er komen gaat...

Meer...

Doorlezen: 4 boeken om te lezen na De Gruffalo

18 september 2017

Het motto van de Kinderboekenweek, die dit jaar gehouden wordt van woensdag 4 t/m zaterdag 14 oktober, is ´Gruwelijk eng!´. Met dit vooruitzicht wordt natuurlijk De Gruffalo van Julia Donaldson met illustraties van Axel Scheffler weer eens uit de boekenkast gepakt. Maar er zijn nog veel meer prentenboeken met (net niet te) griezelige engerds!

Meer...

Voorlezen: Herfst in De Voorleeshoek

14 september 2017

Van 18 september t/m 1 oktober zal de herfst centraal staan in De Voorleeshoek, het online voorlees-platform voor kinderen van 0-10 jaar.

Meer...

Leestip: Wauw pauw

13 september 2017

Pauwen vinden we mooi door de ogen op de veren. Maar stel dat je als pauw geboren wordt zonder ogen op je veren? Dan ga je op zoek. Lees het in de Leestip van vandaag, Wauw pauw van Yoko Heiligers.

Meer...

Tentoonstelling: Beeldend Boek Biënnale, editie #01: Thé Tjong-Khing

9 september 2017

Zondag 17 september a.s. gaat in SCHUNK* in Heerlen de eerste Beeldend Boek Biënnale van start, geheel gewijd aan illustrator Thé Tjong-Khing.

Meer...

Leestip: Detectivehond

6 september 2017

Voor elke kleuter die houdt van speuren, spanning en dieven tippen we vandaag Detectivehond van Julia Donaldson met illustraties van Sara Ogilvie.

Meer...

Interview: Zuid-Afrika inspireerde Joukje Akveld

1 september 2017

Journalist en schrijfster Joukje Akveld schrijft veel over dieren. Over dieren in een dierentuin tijdens de oorlog en over dieren die in conflict komen met de mens. Ze vertelt op Leesplein meer over haar meest recente werk.

Meer...

Vakantielezen: Zomer op Leesplein

31 augustus 2017

In de maanden juni, juli en augustus gaven we wekelijks extra zomerse leestips, het waren er op Leesplein 0-6 jaar 41 in totaal.

Meer...