0-6 jaar

Nieuws, leestips, achtergronden en meer rondom boeken voor baby's, peuters en kleuters.

Leestip: In bad met Boer Boris

25 april 2018

Het nieuwste verhaal over Boer Boris is een badboekje! De allerkleinsten kunnen nu genieten van de avonturen van Boer Boris in bad!

Meer...

Nieuws: Voorlezen over koningen en prinsessen

25 april 2018

Hoera vrijdag is het Koningsdag! In het hele land is het feest en vieren wij dat koning Willem-Alexander 51 jaar wordt. Vandaag tippen wij vijf prentenboeken die te maken hebben met het thema Koningsdag.

Meer...

Zingen: BoekStart lanceert voorleesliedje de Voorleestrom in het Concertgebouw

20 april 2018

Op maandag 23 april is het Wereldboekendag! Op die dag lanceert BoekStart in het Concertgebouw een gloednieuw kinderliedje: de Voorleestrom. Ruben Nicolai presenteert de ochtend. Wil je erbij zijn?

Meer...

Prijs: Een huis voor Harry is Prentenboek van het Jaar 2019

18 april 2018

Een huis voor Harry van Leo Timmers is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019. Naast dit boek werden negen andere prentenboeken gekozen die samen de Prentenboek TopTien van De Nationale Voorleesdagen 2019 vormen.

Meer...

Leestip: Mijn schuifboekje. De tuin

18 april 2018

Wat een prachtige lentedag! Gaan jullie naar het park of bijven jullie thuis? Buitenspelen op het balkon of in de tuin? Geniet ervan en sluit samen met je kindje de dag af met het interactieve peuterboekje: Mijn schuifboekje. De tuin. Wat zal je kindje allemaal herkennen na vandaag?

Meer...

Prijs: Nominaties Gouden Poëziemedaille 2018 bekend

17 april 2018

De vakjury van de Kinderpoëzieprijs heeft vijf genomineerde poëziebundels voor de tweejaarlijkse Gouden Poëziemedaille bekendgemaakt.

Meer...

Doorleestips: 4 prentenboeken om voor te lezen na Raad eens hoeveel ik van je hou

16 april 2018

Raad eens hoeveel ik van je hou? ´Ik hou van jou tot aan de maan - EN TERUG!´ Ik denk dat er heel veel kindjes in Nederland, elke avond met deze laatst zin in slaap vallen. De klassieker is favoriet over de hele wereld.

Meer...

Weekendtip: Raad eens hoeveel ik van je hou-voorleesfeestjes

13 april 2018

Vorige week opende Aukje van Ginneken de landelijke campagne Geef een prentenboek cadeau. Een groot Raad eens hoeveel ik van je hou-voorleesfeest met allemaal leuke hazeltje-activiteiten in boekhandel Grande Theatre Breda. Gelukkig zijn er de komende twee weken door het hele land nog veel meer voorleesfeestjes te vinden, zo ook bij bibliotheken!

Meer...

Leestip: De grot van Bruine Beer

11 april 2018

Gisteren zijn wij verhuisd en hebben de eerste nacht geslapen in ons mooie nieuwe huis. Wel nog een beetje onrustig, de kamer staat vol met dozen. Dus om 5 uur ´s nachts kroop onze dochter Sofie klaarwakker tussen ons in. ´Huis´ zei ze. ´Ja een nieuw huis.´ Het is altijd even wennen om je thuis te voelen op een nieuwe plek. Bruine Beer heeft precies hetzelfde in zijn nieuwe grot, hoe lost hij dit op?

Meer...

Actie: Geef Raad eens hoeveel ik van je hou cadeau

6 april 2018

Het boek Raad eens hoeveel ik van je hou is nu te koop voor maar € 2,-. Een geweldige aanwinst voor de boekenplank van je kind, maar ook een perfect cadeautje.

Meer...