0-6 jaar

Nieuws, leestips, achtergronden en meer rondom boeken voor baby's, peuters en kleuters.

Doorleestips: 4 dichtbundels voor jonge kinderen om te ontdekken na Jij bent de liefste

18 juni 2018

Gedichten lezen met jonge kinderen? Jazeker! Met de gedichtjes uit Jij bent de liefste van Hans & Monique Hagen zijn heel veel kinderen grootgebracht. Welke dichters in Nederland kunnen ook de kinderwereld vangen in woorden? Wij tippen vandaag vier dichtbundels.

Meer...

Museum: Nijntje in gebarentaal

14 juni 2018

Vanaf volgende week donderdag kun je met je kindje in het nijntje museum rondgeleid worden door een dove gids, ondersteund door een stemtolk.

Meer...

Leestip: Mijn papa is een...

13 juni 2018

Zondag is het vaderdag en papa is je grote held! Wat kan papa niet? Hij laat je alles ontdekken. In het fantasievolle prentenboek Mijn papa is een... van Marieke van Ditshuizen lezen we in korte versjes hoe geweldig papa met zijn kinderen speelt. Leuk om samen te lezen en met de knutseltip ben je klaar voor Vaderdag!

Meer...

Leestip: Buikje bloot. Karels grote boek over het lichaam

6 juni 2018

Het is zo lief om te zien hoe jonge kinderen hun eigen lichaam ontdekken en deze fascinatie met veel enthousiasme delen.´Kijk eens wat een dikke buik ik heb!´ In het toepasselijk prentenboek Buikje bloot. Karels grote boek over het lichaam van Liesbet Slegers, kun je samen met je kleintje alles over het lichaam leren en meer.

Meer...

Interview: Spin in het web Ingrid Bon

1 juni 2018

Ingrid Bon is een spin in het (internationale) web van leesbevordering. Ze reist voor IFLA de hele wereld over. Wij spraken met haar over haar werk.

Meer...

Leestip: Eiland

30 mei 2018

Terwijl ik de leestip schrijf, gaat het helemaal los buiten. Net als in het prentenboek Eiland trekt er een hevige storm over ons land. Onze tuin heeft het overleefd, maar in het verhaal lijden een vader, dochter en hond schipbreuk en komen terecht op een eiland... Of is het iets anders?

Meer...

Prijs: Sardes-Leespluim voor Een huis voor Harry

29 mei 2018

De zesde Sardes-Leespluim van 2018 is voor Een huis voor Harry van Leo Timmers.

Meer...

Bibliotheek: Ontwikkelingen rond stopzetting Leesplein

28 mei 2018

Eerder dit jaar heeft de Koninklijke Bibliotheek besloten om Leesplein deze zomer op te heffen. We geven een update.

Meer...

Evenement: Kinderboekenparade 2018

26 mei 2018

Het Kinderboekenmuseum brengt op zondag 10 juni a.s. voor de zevende keer de Kinderboekenparade. Een gratis festival voor jong en oud met interactieve voorstellingen, workshops, meet & greets en andere literaire acts.

Meer...

Leestip: Hoe verstop je een giraf?

23 mei 2018

Hoe verstop je een giraf? Dat is een hele goede vraag. Het meisje in dit supergrappige prentenboek doet heel erg haar best om de giraf thuis niet op te laten vallen. Gaat het haar lukken?

Meer...