0-6 jaar

Nieuws, leestips, achtergronden en meer rondom boeken voor baby's, peuters en kleuters.

Actueel: Roald Dahl kledinglijn voor kinderen

27 oktober 2016

Het Britse kledingmerk Boden heeft een limited edition-kledinglijn voor kinderen gelanceerd, gebaseerd op de boeken van Roald Dahl.

Meer...

Leestip: De groeten van de krijtjes

26 oktober 2016

Kennen jullie het geweldige boek De Krijtjes staken! nog? Drew Daywalt en Oliver Jeffers hebben een vervolg gemaakt. Over verloren, vergeten en verwaarloosde krijtjes. Lees het in de Leestip van vandaag, De groeten van de krijtjes.

Meer...

Prijs: Deutscher Jugendliteraturpreis 2016 voor Van de Vendel en Van Hertbruggen

21 oktober 2016

Tijdens de Frankfurter Buchmesse is bekendgemaakt dat de Deutscher Jugendliteraturpreis 2016, categorie Bilderbuch, gewonnen is door Der Hund, den Nino nicht hatte (Het hondje dat Nino niet had) van Edward van de Vendel en Anton van Hertbruggen.

Meer...

BoekStartLeestip: Zoek het buitenbeentje (serie)

19 oktober 2016

Na anderhalve week KinderboekenweekLeestips, is vandaag een BoekStartLeestip weer aan de beurt. De serie Zoek het buitenbeentje van Nastja Holtfreter is voor echte speurneusjes in de peuterfase.

Meer...

Jaar van het Boek: Knuffels

17 oktober 2016

2016 is het Jaar van het Boek. De themalijsten krijgen dit jaar extra aandacht op Leesplein. Elke derde maandag van de maand zetten we een themalijst in de schijnwerpers.

Meer...

Actueel: Terugblik Kinderboekenweek 2016

15 oktober 2016

Vandaag is het de laatste dag van de Kinderboekenweek 2016 met als thema Oma’s en opa’s: Voor altijd jong! Wij blikken nog even terug op wat er de afgelopen anderhalve week getipt en verteld is.

Meer...

Kinderboekenweek: Evie en Julius sluiten af

14 oktober 2016

Tijdens de Kinderboekenweek heeft leesplein kinderen aan het woord gelaten over spelen bij en lezen met hun opa en oma.

Meer...

KinderboekenweekLeestip: Opa en oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken

14 oktober 2016

De laatste Leestip tijdens de Kinderboekenweek van dit jaar is Opa en oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken. Geschreven door het bekende duo Marianne Busser & Ron Schröder, met tekeningen van Ivan en Ilia.

Meer...

Evenement: Nationale Kinderboekenruil

13 oktober 2016

Aanstaande zondag, de laatste dag van de Kinderboekenweek, organiseert de NS de Nationale Kinderboekenruil in de stations Amsterdam Centraal, Arnhem Centraal en Breda.

Meer...

Kinderboekenweek: Loïs leest Piep! Naar de dokter en Ole kijkt graag plaatjes

12 oktober 2016

Tijdens de Kinderboekenweek laat Leesplein kinderen aan het woord. Loïs en Ole zijn vandaag aan de beurt om te vertellen waar ze mee spelen bij opa en oma en welke boeken ze graag lezen.

Meer...