0-6 jaar

Nieuws, leestips, achtergronden en meer rondom boeken voor baby's, peuters en kleuters.

Actueel: Petitie Geef Penselen dezelfde status als Griffels

29 juni 2017

Uitgeverij Lemniscaat is een petitie gestart om het CPNB te vragen ervoor te zorgen dat de Nederlandse en Vlaamse illustratoren op gelijke wijze worden gehonoreerd als hun collega-auteurs.

Meer...

Leestip: Karel gaat zwemmen

28 juni 2017

Op een warme zomerdag willen we toch niets liever dan lekker zwemmen. Karel ook. Lees het in de VakantieLeestip van vandaag Karel gaat zwemmen van Liesbeth Slegers.

Meer...

Interview: Waarom voorlezen zo goed is voor je kind

26 juni 2017

Wetenschappers hebben aangetoond dat lezers gezonder, gelukkiger en slimmer zijn. Maar hoe krijgen we onze kinderen vaker met hun neus in de boeken? Kinderboekenambassadeurs Hans en Monique Hagen werden hierover geinterviewd.

Meer...

Vakantielezen: Jessica Jongkind gaat op reis en neemt mee... VakantieLeestips!

26 juni 2017

Vandaag deelt Jessica Jongkind, eigenaresse van kinderboekwinkel Kiekeboek haar drie favoriete titels voor de doelgroep 0-6 jaar met ons.

Meer...

Prijs: Zilveren Griffels, Penselen, Paletten en Vlag en wimpels uitgereikt

21 juni 2017

Zeven Zilveren Griffels, twee Zilveren Penselen, twee Zilveren Paletten en in totaal elf Vlag en Wimpels zijn vanmiddag uitgereikt tijdens de MidzomerKinderboekenBorrel in Amsterdam.

Meer...

Publicatie: BLIKSEM - Nieuw tijdschrift voor kinderen

21 juni 2017

Sinds kort is BLIKSEM verkrijgbaar, een geïllustreerd magazine voor ´kleine donders´ van vier tot zeven jaar. Het is volgens de makers zo speciaal dat het vraagt om een bijzondere plek in de boekenkast.

Meer...

Leestip: Grote Anna op kamp

21 juni 2017

Veel kinderen gaan op kamp tijdens de zomervakantie. Grote Anna ook. Lees het in de VakantieLeestip van vandaag, Grote Anna op kamp van Kathleen Amant.

Meer...

Doorlezen: 2 boeken om mee door te lezen na Aadje Piraatje

19 juni 2017

De DoorLeestips van vandaag zijn geschreven op rijm. Bij jonge kinderen slaat een verhaal vaak goed aan als er beweging in zit, een ritme. Er worden hele leuke prentenboeken op rijm uitgegeven en hieronder tippen we er een aantal.

Meer...

Vakantielezen: Lekker voorlezen met de vakantietips van Tjibbe Veldkamp

19 juni 2017

Tjibbe Veldkamp deelt vandaag 3 prachtige boeken voor kinderen van 3-6 jaar. Lees hieronder zijn VakantieLeestips.

Meer...

Publicatie: Protocol Preventie van Leesproblemen, groep 1 en 2

17 juni 2017

In het kader van preventie van latere leesproblemen, is aandacht voor taal in ruime zin al op jonge leeftijd noodzakelijk. Hiervoor heeft het Expertisecentrum Nederlands het Protocol Preventie van Leesproblemen, groep 1 en 2 ontwikkeld.

Meer...