Nieuws

Nieuwtjes en tips rond (voor)lezen en boeken voor baby's, peuters en kleuters.

Actueel: De Week van het luisterboek

22 mei 2017

Vandaag gaat de Week van het Luisterboek van start. Luisterboeken zijn ideaal te gebruiken op een moment dat het kind niet voorgelezen kan worden, zoals bijvoorbeeld tijdens een autorit.

Meer...

Doorlezen: 3 boeken om te lezen na Niet knipperen!

15 mei 2017

Vandaag lezen we door met Niet knipperen! van Tom Booth. Of eigenlijk.. spelen we verder. De DoorLeestips die we vandaag geven nodigen uit om te spelen, prikkelen de fantasie om zelf het spel te spelen. In Niet knipperen! wordt de lezer uitgedaagd zolang mogelijk de ogen open te houden. Lees ook de andere DoorLeestips.

Meer...

Actueel: Moederdag

9 mei 2017

Moederdag staat voor deur. Zondag 14 mei is het de dag om extra lief te zijn voor alle moeders. Een heerlijke dag om met kinderen leuke dingen te doen en vooral mooie verhalen met en over moeders te lezen.

Meer...

Campagne: Annie M.G. Schmidt-week 2017

3 mei 2017

Op woensdag 10 mei gaat de Annie M.G. Schmidt-week 2017 van start. Tot en met 20 mei, de geboortedag van Annie, staan Jip en Janneke centraal.

Meer...

Interview: Martha Baalbergen over Ik Wil Een Prentenboek!

1 mei 2017

Sinds 7 april loopt de actie Ik Wil Een Prentenboek! Alle kinderen hebben recht op mooie prentenboeken – dat is de gedachte achter het initiatief Ik Wil Een Prentenboek!

Meer...

Actueel: 4 & 5 mei

30 april 2017

Op 4 mei staan we stil bij de oorlogen die gevoerd zijn en oorlogen die nu aan de gang zijn. Vrijdag 5 mei vieren we de bevrijding. Belangrijke thema’s om bij stil te staan, ook met jonge kinderen.

Meer...

Prijs: Ssst! De tijger slaapt is Prentenboek van het Jaar 2018

26 april 2017

Ssst! De tijger slaapt, geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Naast dit boek werden negen andere prentenboeken gekozen die samen de Prentenboek TopTien van De Nationale Voorleesdagen 2018 vormen.

Meer...

Prijs: KIDDO-Leespluim voor Wie doet dat toch?

25 april 2017

De vijfde KIDDO-Leespluim van 2017 is voor Wie doet dat toch? van Studio Job, Joris & Marieke.

Meer...

Actueel: Koningsdag

25 april 2017

Koningsdag staat voor de deur. Donderdag 27 april vieren we de verjaardag van onze koning. Een dag waarin sporten en spelletjes spelen centraal staan, maar ook straatverkoop en muziek maken. Leuke thema’s om over te lezen.

Meer...

Jubileum: Fiep Westendorp Tulp

20 april 2017

Over twee weken zal de rode Fiep Westendorp Tulp worden gedoopt in Keukenhof, Lisse.

Meer...