Nieuws

Nieuwtjes en tips rond (voor)lezen en boeken voor baby's, peuters en kleuters.

Prijs: Gouden Penseel voor Martijn van der Linden en Gulden Palet voor Mattias de Leeuw

20 september 2017

De prijs voor het best geïllustreerde boek, het Gouden Penseel, is dit jaar gewonnen door Martijn van der Linden voor Tangramkat. Het Gulden Palet werd gewonnen door Mattias de Leeuw voor Circusnacht.

Meer...

Leesplein: Kinderboekenweek 2017 - Alles op een rij

19 september 2017

Voor de komende Kinderboekenweek staan weer veel activeiten op stapel. Hieronder vind je een selectie van wat er komen gaat...

Meer...

Doorlezen: 4 boeken om te lezen na De Gruffalo

18 september 2017

Het motto van de Kinderboekenweek, die dit jaar gehouden wordt van woensdag 4 t/m zaterdag 14 oktober, is ´Gruwelijk eng!´. Met dit vooruitzicht wordt natuurlijk De Gruffalo van Julia Donaldson met illustraties van Axel Scheffler weer eens uit de boekenkast gepakt. Maar er zijn nog veel meer prentenboeken met (net niet te) griezelige engerds!

Meer...

Voorlezen: Herfst in De Voorleeshoek

14 september 2017

Van 18 september t/m 1 oktober zal de herfst centraal staan in De Voorleeshoek, het online voorlees-platform voor kinderen van 0-10 jaar.

Meer...

Tentoonstelling: Beeldend Boek Biënnale, editie #01: Thé Tjong-Khing

9 september 2017

Zondag 17 september a.s. gaat in SCHUNK* in Heerlen de eerste Beeldend Boek Biënnale van start, geheel gewijd aan illustrator Thé Tjong-Khing.

Meer...

Interview: Zuid-Afrika inspireerde Joukje Akveld

1 september 2017

Journalist en schrijfster Joukje Akveld schrijft veel over dieren. Over dieren in een dierentuin tijdens de oorlog en over dieren die in conflict komen met de mens. Ze vertelt op Leesplein meer over haar meest recente werk.

Meer...

Vakantielezen: Zomer op Leesplein

31 augustus 2017

In de maanden juni, juli en augustus gaven we wekelijks extra zomerse leestips, het waren er op Leesplein 0-6 jaar 41 in totaal.

Meer...

Vakantielezen: Milja Praagman sluit af met haar VakantieLeestips

28 augustus 2017

In de maanden juni, juli en augustus hebben we elke maandag een auteur, illustrator of professional die zich bezighoudt met leebevordering gevraagd om zijn of haar VakantieLeestips. Vandaag de laatste: Milja Praagman.

Meer...

Lezen: Voor het eerst (weer) naar school

25 augustus 2017

Na een lange vakantie begint het schoolleven (weer). Naar de peuterspeelzaal, misschien wel voor het eerst, of voor kleintjes die in de zomer vier jaar zijn geworden een grote, nieuwe stap. Voor kleuters die al naar school gingen is het vaak ook weer even wennen. Fijn om zo´n eerste dag samen voor te bereiden met een boekje of naderhand te praten over hoe het was.

Meer...

Prijs: KIDDO-Leespluim voor Wat beweegt daar, Nijntje?

25 augustus 2017

De negende KIDDO-Leespluim van 2017 is voor Wat beweegt daar, Nijntje? van Dick Bruna.

Meer...