Nieuws

Doe mee: De Nationale Voorleesdagen 2016

7 december 2015

Volgend jaar loopt de campagne De Nationale Voorleesdagen van 27 januari t/m zaterdag 6 februari. Alle kinderopvanglocaties en basisscholen (onderbouw) in Nederland worden uitgenodigd mee te doen met onze fotowedstrijd.


Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De campagne wordt op initiatief van Stichting Lezen georganiseerd door de CPNB en vindt voor de 13e achtereenvolgende keer plaats. We hebben er een geitje bij! van Marjet Huiberts en Iris Deppe staat deze keer centraal als Prentenboek van het Jaar.

Fotowedstrijd
Wij roepen alle kinderopvanglocaties en basisscholen (onderbouw) in Nederland op een leuke voorleesfoto in te sturen, in het teken van We hebben er een geitje bij!. Creëer een fijne, gezellige voorleessituatie rondom een knuffeldier, het hoeft geen geitje te zijn, en maak daar een leuke foto van. Stuur deze foto in voor half januari en maak kans op een mooi (voorlees)boekenpakket voor jouw kinderopvanglocatie of basisschool. Woensdag 27 januari, bij de start van De Nationale Voorleesdagen, maken we de winnaar bekend.

De complete TopTien voor De Nationale Voorleesdagen 2016:
- Feestmaal voor de koning, Marlies Verhelst, ill. Linde Faas (Lemniscaat)
- Gewonnen, Ruth Wielockx (Clavis)
- Gonnie & vriendjes in ganzenpas, Olivier Dunrea (Gottmer)
- Het ei van Egel, Nozomi Takahashi (De Eenhoorn)
- De krijtjes staken, Drew Daywalt, ill. Oliver Jeffers (De Fontein)
- De krokodil die niet van water hield, Gemma Merino (Lemniscaat)
- De leeuw en het vogeltje, Marianne Dubuc (Querido)
- Sneeuwwitje breit een monster, Annemarie van Haeringen (Leopold)
- Vergeet mij nietje, Milja Praagman (De Eenhoorn)
- We hebben er een geitje bij!, Marjet Huiberts, ill. Iris Deppe (Gottmer)

Foto’s insturen kan t/m 15 januari 2016: leesplein@bibliotheek.nl. Vergeet niet de volledige gegevens mee te sturen: naam kdv/basisschool, naam contactpersoon, postadres, postcode, plaats. De foto moet minimaal 500 px breed zijn, groter mag ook. Zorg er wel voor dat iedereen die herkenbaar op de foto staat daarvoor toestemming heeft gegeven, of de ouders van de betreffende kinderen. De winnaar wordt natuurlijk geplaatst op Leesplein.

Ter inspiratie
- Interactief voorlezen
- Voorleesboeken en tips