Nieuws

Doe mee: De Nationale Voorleesdagen 2016

4 januari 2016

Dit jaar loopt de campagne De Nationale Voorleesdagen van 27 januari t/m zaterdag 6 februari. We nodigen alle kinderopvanglocaties en basisscholen (onderbouw) in Nederland nogmaals uit mee te doen met onze fotowedstrijd.


We roepen alle kinderopvanglocaties en basisscholen (onderbouw) in Nederland op een leuke voorleesfoto in te sturen, in het teken van Prentenboek van het Jaar We hebben er een geitje bij!. Creëer een fijne, gezellige voorleessituatie rondom een knuffeldier, het hoeft geen geitje te zijn, en maak daar een leuke foto van. Stuur deze foto in voor half januari en maak kans op een mooi (voorlees)boekenpakket voor jouw kinderopvanglocatie of basisschool. Woensdag 27 januari, bij de start van De Nationale Voorleesdagen, maken we de winnaar bekend.

Foto’s insturen kan t/m 15 januari 2016: leesplein@bibliotheek.nl. Vergeet niet de volledige gegevens mee te sturen: naam kdv/basisschool, naam contactpersoon, postadres, postcode, plaats. De foto moet minimaal 500 px breed zijn, groter mag ook. Zorg er wel voor dat iedereen die herkenbaar op de foto staat daarvoor toestemming heeft gegeven, of de ouders van de betreffende kinderen. De winnaar wordt natuurlijk geplaatst op Leesplein.

Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De campagne is een initiatief van Stichting Lezen en vindt voor de 13e achtereenvolgende keer plaats.

Ter inspiratie
- Interactief voorlezen
- Voorleesboeken en tips