Nieuws

Actueel: Lezen over Kerstmis

14 december 2015

Met kerst is het altijd leuk de kerstboom te versieren, kaarsjes te branden en cadeautjes te geven of te krijgen. Maar samen boekjes lezen over Kerstmis is natuurlijk het allerfijnste!


Over alles wat met kerst te maken heeft, zijn leuke boeken gemaakt, ook voor de allerkleinsten.

- Het grote kerstwenswonder, Julia Boehme, ill. Stefanie Dahle (Bakermat)
Wardje de wasbeer krijgt al jaren met kerst zeep en waslappen. Dit jaar zou hij zo graag eens een ander cadeau willen, een grammofoon. Zou hij die krijgen? Een lief kerstverhaal over wensen en verlangens met een romantische knipoog. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

- Eefjes Eenhoorn, Anna Currey (Christofoor)
Eefje logeert met haar moeder bij opa tijdens de kerstdagen, maar ze mist haar vriendinnen en haar vader, die komt later. Als er dan opeens een eenhoorn voor de deur staat, ontstaan er mooie vriendschappen. Mooi kerstboek met prachtige sfeervolle illustraties waarin ook aandacht is voor de kerstsfeer zoals een kerstmarkt. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

- December: winterse versjes en verhalen, Annie M.G. Schmidt, diverse illustratoren (Querido)
Een winterse bundel vol verhalen over het eigenwijze duo Jip en Janneke en ook versjes over deze winterse periode. Voor kinderen vanaf 3 jaar.

- Hoeveel nachtjes tot Kerstmis?, Mark Sperring, ill. Sébastien Braun (De Vier Windstreken)
Een prachtig prentenboek over aftellen totdat het Kerstmis is. Kleine Pip kan niet wachten maar papa Brom verzint genoeg afleiding totdat de grote dag aanbreekt. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

- Kikkers warme winterboek, Max Velthuijs (Leopold)
Een winterbundel met twee verhalen over Kikker: Kikker en de sneeuwman en Kikker en het Nieuwjaar. Kikker houdt niet van kou, maar alleen thuis blijven vindt hij ook niet leuk. Zijn vriendjes spelen wel buiten, wat zal hij doen? In Kikker en het Nieuwjaar vieren de dieren dit feest bij varkentje. Eenmaal gearriveerd bij zijn huisje, zien ze geen lichtjes maar wel een omgevallen ladder. Wat is er gebeurd? Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Kijk ook in onze themalijsten Kerstfeest, Seizoenen en Verhalenbundel voor meer titels over winterse- en kerstverhalen.

Sterren van 2015
In de kerstvakantie is er lekker veel tijd om (voor) te lezen. Op Leesplein maken we de balans op van het boekenjaar en tippen de allerbeste, grootste, grappigste, stoerste boeken van 2015. Deze sterren van 2015 stralen in een dagelijkse Leestip van 22-31 december.