Nieuws

Jubileum: Fiepbus

14 december 2015

2016 is het 100e geboortejaar van Fiep Westendorp en dat wordt gevierd! Vanaf juni rijdt anderhalf jaar lang de Fiepbus door Nederland.


In 2016 wordt de 100e geboortedag van Fiep Westendorp gevierd. Daarom brengt Fiep Westendorp Foundation in samenwerking met Fiep Amsterdam het werk van de bekende illustratice extra onder de aandacht. Om Fieps illustraties voor iedereen toegankelijk te maken zal van juni 2016 tot december 2017 de speciale Fiepbus door Nederland rijden.

De 9 meter lange Engelse dubbeldekker is verbouwd en vrolijk bestickerd, en biedt jong en oud de gelegenheid van Fiep Westendorps illustraties te genieten. Op de onderste verdieping kunnen in het doolhof de jongsten op avontuur in de wereld van Fiep. In het doolhof zitten spelletjes verstopt voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar. De multifunctionele bovenverdieping van de bus is naar wens te gebruiken: In de knusse ruimte met loungebank en tafels is gelegenheid om voorleesmiddagen, kleine theatervoorstellingen en lezingen te organiseren of om films en series, gebaseerd op het artwork van Fiep Westendorp te bekijken.

De Fiepbus kan geboekt worden en is zeer geschikt om in te zetten voor bijvoorbeeld schoolprojecten of een (zomer)festival. De bus rijdt in principe overal naar toe en biedt een gevarieerd programma.