Nieuws

Campagne: Dolf Verroen schrijft Kinderboekenweekgeschenk 2016

16 december 2015

Het Kinderboekenweekgeschenk 2016 wordt geschreven door Dolf Verroen. Het Prentenboek voor de Kinderboekenweek wordt gemaakt door Floor Rieder. Dat heeft CPNB vanmorgen bekendgemaakt.


De 62ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 5 t/m 16 oktober 2016 met het thema Opa en oma, onder het motto Voor altijd jong. Zojuist is bekendgemaakt dat Dolf Verroen het Kinderboekenweekgeschenk gaat schrijven. Floor Rieder maakt het Prentenboek voor de Kinderboekenweek.

Dolf Verroen schreef ongeveer 100 boeken, voornamelijk voor kinderen. Zijn eerste boek voor kinderen verscheen in 1957. Verroen zelf beschouwt Sjoe en Piet (1960) als de start van zijn lange en succesvolle schrijverscarrière. Hij vertaalde ook veel kinderboeken. Verroen won drie Zilveren Griffels en twee Vlag en Wimpels van de griffeljury en werd bekroond met de internationale prijzen Premio Europeo, de Deutsche Jugendliteraturpreis en De Gustav-Heinemann-Friedenspreis.

De eerste boeken die Floor Rieder illustreerde werden meteen bijzonder goed ontvangen. Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel, een non-fictieboek over het ontstaan van de aarde, geschreven door Jan Paul Schutten, leverde haar meteen het Gouden Penseel op. Ook haar eigenzinnige versie van Alice in Wonderland oogstte lof.

In 2016 loopt de Kinderboekenweek van 5 oktober tot en met 16 oktober 2016. Medio mei 2016 zal de kerntitellijst bekend worden, voorlopig kun je alvast aan de slag met onze themalijst Familie, met vrolijke en soms minder vrolijke boeken over o.a. opa´s en oma´s.