Nieuws

Jaar van het Boek: Aanwijzen en zoeken

18 januari 2016

2016 is het Jaar van het Boek. Leesplein besteedt dit jaar extra veel aandacht aan de themalijsten. Elke derde maandag van de maand zetten we een themalijst in de schijnwerpers.


Deze maand kijken we naar boeken over aanwijzen en zoeken. Boeken lezen begint met plaatjes kijken en benoemen wat je ziet. Met kinderen vanaf drie maanden is het al heel leerzaam én leuk om samen een boek te ontdekken door te voelen, te kijken en te benoemen. Zodra het kind gaat praten, vindt er nog meer interactie plaats en kan samen kijken uitgebreid worden met zoekopdrachten. In de themalijst Aanwijzen en zoeken staan een heleboel titels voor baby’s, peuters en kleuters.

Leestips

- Hallo baby! lekker spelen van Roger Priddy, illustraties Holly Jackman (Veltman).
Een ideaal aanwijsboek voor baby’s met veel zwart-wit illustraties. Geschikt vanaf 6 maanden.

- Van wie is die hoed van Joukje Akveld, illustraties Thé Tjong-Khing (Gottmer).
Van wie is die hoge witte muts? Peuters worden in dit prentenboek geprikkeld op zoek te gaan naar de eigenaar van de hoed, de helm en de cape. Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

- Het grote pinguïnfeest: zoek mee met Pim en Paultje van Christian en Fabian Jeremies (De Fontein).
Een reuzenaanwijs,- en zoekboek voor kinderen vanaf 5 jaar. Pinguïn Pim en Paultje zijn op zoek naar de feestkleding voor hun jarige oma.

De themalijsten zijn ook zeer goed te gebruiken in de kinderopvang of op de basisschool. Zoek je andere thema´s? Kijk dan eens bij Boeken op onderwerp.