Nieuws

Actueel: Valentijnsdag

12 februari 2016

Zondag 14 februari is het Valentijnsdag. Speciaal voor deze dag tipt Leesplein een aantal prachtige titels.


Gevoelens die horen bij ´verliefd zijn´ of ´houden van´, zijn peuters en kleuters niet onbekend. Ook in sprookjesboeken worden hoofdpersonen verliefd en beloven elkaar eeuwige trouw. Zoals in het prachtige verhaal van Assepoester.
Zie hieronder enkele voorleestips.

- Omdat ik zoveel van je hou, Guido van Genechten (Clavis)
Een kleine ijsbeer weet al heel veel. En wat hij niet weet, vertelt zijn moeder hem wel. Zoals waar sneeuw vandaan komt maar vooral: hoeveel ze van hem houdt! Geschikt vanaf 4 jaar.

- Liefde, wat is dat eigenlijk?, Fulvia Degl’Innocenti, ill. Francesca Carabelli (NBD Biblion)
Een meisje vraagt aan iedereen die ze tegenkomt wat liefde nu eigenlijk is. Ze krijgt daar verschillende antwoorden op. Geschikt vanaf 4 jaar.

- De vuurvogel, Charlotte Gastaut (Christofoor)
Prins Iwan krijgt van de vuurvogel een veer met magische krachten. Als hij gevangen wordt genomen omdat hij verliefd is op de prinses, komt de veer goed van pas. Geschikt vanaf 5 jaar.

- Assepoester, Valentina Deiana en Mattia Fontana, ill. Valeria Docampo (De Eenhoorn)
Het romantische verhaal van Assepoester verteld in bijzondere beelden en met een luxueuze vormgeving! Geschikt vanaf 4 jaar.

Ben je op zoek naar meer titels over de liefde? Kijk dan eens in onze themalijst Verliefd. Kijk ook eens in de themalijst Sprookjes, ook daar kan je prachtige liefdesverhalen vinden.