Nieuws

Jaar van het Boek: Dieren

15 februari 2016

2016 is het Jaar van het Boek. De themalijsten krijgen dit jaar extra aandacht op Leesplein. Elke derde maandag van de maand zetten we een themalijst in de schijnwerpers.


Deze maand kijken we naar boeken over dieren. Dieren spelen vaak een grote rol in prentenboeken voor de doelgroep van 0-6 jaar. Dieren zijn voor kinderen erg interessant. Ze zijn bewegelijk, lief, schattig, zacht, mooi of juist groot, spannend en indrukwekkend. Op Leesplein kan je een heleboel titels vinden over dieren.

Leestips

- Babydieren: 6 prenten om naar te kijken: 6 geluiden om naar te luisteren - Marion Billet (Clavis)
Hardkartonnen prentenboekje met zes boerderijdieren met hun jong. Bij elk dierenstel kan er op een knop gedrukt worden om te luisteren naar de geluiden van de babydieren. Geschikt vanaf ca. 1 jaar.

- Dieren van Ingela - Ingela P. Arrhenius (Gottmer)
Prachtig reuzenprentenboek met bijzondere typografie en kleurenillustraties in grafische retrostijl, waarin 32 dieren worden gepresenteerd. Per pagina een dier met alleen de naam, waaronder de zebra, het stokstaartje, de sprinkhaan, de toekan en de muis. Vanaf ca. 3 jaar.

- Dierenvrienden - Loes Botman (Christofoor)
Ontdek hoe verschillend de dieren in onze omgeving zijn. Paginagrote pasteltekeningen van dieren in het bos, op de boerderij enz., voorzien van hun naam. Vanaf 4 jaar.

Kijk voor meer titels over dieren in de themalijsten Dieren, Dierentuin, Boerderij en kinderboerderij.