Nieuws

Evenement: Boeken, boeken, boeken!

13 februari 2016

Het Kinderboekenmuseum biedt in verband met 2016 Jaar van het Boek tijdens de voorjaarsvakantie extra veel vrolijke boekenactiviteiten.


Tijdens de voorjaarsvakantie (20 februari - 6 maart) is er extra veel te doen en te bekijken in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Bijvoorbeeld een bijzondere toneelworkshop over boeken, verschillende theatervoorstellingen gebaseerd op boeken en een workshop pop-up boek maken.

De Sprookjesverteller (7+)
22, 26 29 februari en 4 maart, 11.00, 11.30, 13.00, 13.30 uur

De mooiste sprookjes worden tot leven gebracht door de Verhalendame van het Kinderboekenmuseum. Elke maandag en vrijdag is ze te vinden in het magische Verhalentheater.
Kosten: gratis excl. entree museum

Toneelateliers (6+)
23, 24 en 25 februari, 10.30 - 15.30 uur

In samenwerking met NTjong organiseert Kinderboekenmuseum bijzondere toneelworkshops. Tijdens deze toneelateliers gaan kinderen samen op ontdekkingstocht door het museum, langs woorden, zinnen, tekeningen en verhalen. In deze workshop draait alles om boeken: filosoferen, lezen, bouwen en toneelspelen.
Kosten: € 20,- incl. entree museum

Voorstelling Dikkie Dik en de taart (2+)
24 februari, 11.00 en 14.00 uur

Mariska Simon zingt, speelt en vertelt een dag uit het leven van Dikkie Dik. Niet zomaar een dag, maar zijn verjaardag! Speciaal voor deze voorstelling maakte illustrator Jet Boeke een supergroot prentenboek als decor.
Kosten: € 2,50 excl. entree museum

Voorstelling Schildpad zoekt een huis (2+)
28 februari, 14.00 uur

Schildpad raakt z’n schild kwijt in een storm. Hij kan het nergens meer vinden. Schildpad gaat op zoek naar een nieuw huis. Een muzikale vertelvoorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek, boordevol muziek, gedichtjes, liedjes en interactie.
Kosten: € 2,50 excl. entree museum

Voorstelling Boer Boris (3+)
6 maart, 14.00 uur

Boer Boris woont op een boerderij. Hij heeft allerlei dieren, machines en een moestuin. Vandaag krijgt hij een bijzondere brief. Er komen twee inspecteurs op bezoek. Boer Boris moet het beste van zichzelf en de boerderij laten zien. Een humoristische, muzikale en beeldende voorstellingen, gebaseerd op de kleurrijke Boer Boris prentenboeken van Ted van Lieshout en Philip Hopman.
Kosten: € 2,50 excl. entree museum

Workshop Maak je eigen pop-up boek
Tijdens de hele voorjaarsvakantie kun je doorlopend terecht in het Verhalenlab voor de workshop Maak je eigen pop-up boek. Verzin je eigen personage en neem je zelfgemaakte boek mee naar huis.

Openingstijden en praktische informatie
In de voorjaarsvakantie is het Kinderboekenmuseum ook op maandag 22 en 29 februari geopend. Je kunt het museum dan van maandag t/m vrijdag bezoeken van 10 – 17 uur en in het weekend van 12 – 17 uur. Kaartjes voor de toneelateliers en voorstellingen zijn telefonisch te reserveren via 070-333 9666 (tijdens de openingstijden van het museum).
Kinderboekenmuseum, Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595 BE Den Haag (naast Centraal Station)

Natuurlijk kun je ook eens naar een theatervoorstelling of een tentoonstelling gaan. We hebben
selecties op Leesplein staan: Theater en Tentoonstellingen.