Nieuws

Prijs: Kiekeboe! verkozen tot BoekStart Babyboekje 2016

26 februari 2016

Op de Negenmaandenbeurs maakte Gerda Havertong zojuist bekend dat Kiekeboe! van Giuliano Ferri is verkozen tot Het BoekStart Babyboekje 2016.


Het BoekStart Babyboekje werd in 2013 voor het eerst uitgereikt, aan nijntje en de wilde dieren van Dick Bruna (Mercis Publishing, 2011). Met de verkiezing van Het BoekStart Babyboekje wil BoekStart uitgevers stimuleren meer goede babyboekjes op de markt te brengen. Ook wil de prijs ouders en medewerkers van de kinderopvang een leidraad bieden bij het kiezen van goede babyboekjes.

Over Kiekeboe! van Giuliano Ferri (De Vier Windstreken) schreef de jury: Kiekeboe! geeft veel ruimte om zelf verhalen en fantasie toe te voegen en met je kind kiekeboe te spelen. Dit bekende spelletje is een mooie manier om jonge kinderen gewend te maken met het feit dat iets of iemand er nog is als je hem niet ziet. Dit prachtig vormgegeven boekje behoeft geen uitleg, iedereen kan er daarom mee aan de slag.

Na de bekendmaking van het winnende boekje gaf Havertong een voorleesclinic aan alle aanwezige ouders, waarbij ze aan tientallen baby´s tegelijk het winnende boekje voorlas.

Op de shortlist stonden naast Kiekeboe! de volgende titels: Nog even achter mijn oortjes kriebelen van Jörg Mühle (Gottmer), Ik voel, ik voel... een beer van Xavier Deneux (Gottmer), Exotische vogels van Marion Billet (Clavis) en Hallo baby! van Roger Priddy (Veltman).

De jury die de shortlist samenstelde bestaat uit Tischa Neve (kinderpsycholoog en opvoedkundige), Hilde Tholen (hoofdredacteur Ouders van Nu), Inge Roos (eigenaresse kinderboekwinkel In de Wolken), Bert Golstein (leesconsulent Bibliotheek Helmond-Peel) en Derske van der Beek (voorleescoördinator bij kinderopvang Kindergarden).