Nieuws

Doorlezen: 2 boeken om te lezen na Henk en de dansende letters

20 maart 2017

Auteur en Illustrator Henk van Linskens weet hoe het is om je anders te voelen maar er niet anders uit te zien. Hij schreef er over in Henk en de dansende letters, de Doorleestip van deze maand.


Henk heeft moeite met lezen, spellen en schrijven. Bij hem dansen de letters over de pagina. Heel vervelend en Henk vindt de dansende letters ook een beetje eng. Henk dagdroomt vaak en tijdens één van zijn dromen ontmoet hij Picasso, een kunstenaar die ook dansende letters zag. Nu weet Henk wat hij moet doen, iets waar hij goed in is. Een prentenboek maken met veel tekeningen. Autobiografisch verhaal van de auteur Henk Linskens over zijn dyslexie en dysorthografie. Een persoonlijk verhaal dat kinderen wil laten kennismaken met anders zijn, en dat kinderen met dyslexie een hart onder de riem wil steken. Henk en de dansende letters (Clavis) is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Komt dit verhaal je bekend voor of zijn het juist de superkrachten van Simon of de donkere dagen van Virginia die je herkent?

Lees dan ook:

Simon en zijn Aspergersuperkrachten van Melanie Walsh (Memphis Belle).
Simon (ik-figuur) vertelt dat hij net even anders is dan andere kinderen. Hij heeft superkrachten, oftewel Asperger. Prentenboek met paginagrote kleurrijke, weinig gedetailleerde illustraties. Vanaf 4 jaar.

Virginia Wolf van Kyo Maclear met illustraties van Isabelle Arsenault (De Eenhoorn).
Virginia, het zusje van Vanessa, wordt op een dag wakker in een wolfse bui. Ze gromt en grauwt en niets maakt haar blij. Vanessa probeert haar op te vrolijken. Prentvertelling over de auteur Virginia Woolf, met expressieve illustraties, deels in sombere en in vrolijke tinten. Vanaf 5 jaar.

Zoek je meer titels over anders zijn of je anders voelen? Kijk dan eens in de themalijst Ziekte en beperkingen.