Nieuws

Digitaal: MediaDiamant - Wegwijs in mediaopvoeding

8 april 2017

Mediawijzer.net daagt haar netwerk uit met de Mediawijzer.net Challenge 2017. Een oproep om de kracht van het netwerk in te zetten om op nieuwe en eigentijdse wijze de MediaDiamant effectief en duurzaam in te zetten.


Veel opvoedvragen van ouders gaan over het mediagebruik van kinderen. Je wil je kind goed begeleiden maar weet niet altijd hoe. Om hen hierbij te helpen heeft Mediawijzer.net op donderdag 23 maart de ´MediaDiamant – Wegwijs in mediaopvoeding´ gelanceerd. Dit model is ontwikkeld door verschillende Nederlandse experts in mediaopvoeding.

De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips voor ouders om kinderen van 0 tot 18 jaar mediawijs op te laten groeien. De MediaDiamant is opgebouwd uit vijf kanten die samen de belangrijkste onderdelen van mediaopvoeding vormen:
• Plezier – geniet van de mogelijkheden
• Veilig – voorkom risico´s
• Samen – begeleid je kind
• Inhoud – weet welke media geschikt zijn
• Balans – momenten met en zonder

Bij iedere kant geeft de MediaDiamant praktische tips en informatie en word je verwezen naar websites waar je er meer over kunt lezen. Zo kunnen ouders hun kind helpen om – van kleins af aan – gezonde mediagewoontes te ontwikkelen.

De MediaDiamant is bedoeld om het gesprek over de verschillende kanten van mediaopvoeding op gang te brengen. Elke ouder kan de tips bij de vijf kanten naar eigen inzicht toepassen, afhankelijk van je opvoedstijl en gezinssituatie.

Meer informatie: MediaDiamant.