Nieuws

Doorlezen: 2 boeken om te lezen na Laat maar los, Koala

17 april 2017

De tuin, het pleintje in de buurt of de straat zijn voor sommige kinderen heel angstige plekken. Angst voor onbekende plekken of onbekende mensen is bij kinderen soms een dagelijks gevoel. Het koalabeertje in Laat maar los, Koala blijft liever hoog in zijn boom en Sebastian of Bertje?


Vandaag geven we doorleestips die gaan over angsten. Bang voor het onbekende of bang zijn om anderen aan te spreken. Lees er over in de volgende prachtige prentenboeken:

Laat maar los, Koala van Rachel Bright met illustraties van Jim Field (Gottmer)
Een vriendelijk ogend koalabeertje was kampioen in stil blijven hangen en niks doen. Op de grond vond hij het druk en lawaaiig. Zijn tak voelde veilig. Af en toe werd hij uitgenodigd voor een spelletje op de grond maar het koalabeertje probeerde niet graag iets nieuws uit. Hij keek weleens naar beneden en zag de gezelligheid, maar hij durfde niet. Stel dat hij heimwee zou krijgen of opgegeten zou worden. Op een dag klopte een specht op de bast. Hij klopte steeds meer en de boom leek door midden te breken. Zou het koalabeertje durven springen? Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:

Sebastian Beer van Duncan Beedie (C. de Vries- Brouwers)
Beer Sebastian is erg verlegen en nieuwsgierig. Hij staart vaak naar de andere dieren zonder iets te zeggen. Door een behulpzame kikker ontdekt Sebastian dat hij door vriendelijk te zijn gemakkelijk vrienden maakt. Prentenboek met gestileerde illustraties in frisse kleuren. Vanaf 4 jaar.

Bertje en Blauw van Kristyna Litten (C. de Vries- Brouwers)
Op een dag verdwaalt de gele giraf Bertje. Hij ontmoet een vriendelijke, blauwe giraf. Blauw laat hem een andere wereld zien, vol kleuren en bloemen. Terug bij de kudde gele giraffen wil Bertje zijn nieuwe vriend en de nieuwe wereld niet meer missen. Prentenboek met minimalistische, moderne illustraties met fijne details. Vanaf 4 jaar.

In de themalijst Emoties staan meer prachtige titels over deze onderwerpen.