Leestips

Lees-, kijk-, en luistertips voor kinderen van 0-6 jaar.

Leestip: Minipiet op zee

30 november 2016

In de Leestip van vandaag lezen we over Seppe. Hij moet als jong Pietje nog veel leren maar hij mág mee naar Nederland. Lees het in Minipiet op zee van Guy Daniëls met illustraties van Ina Hallemans.

Meer...

Leestip: Oma´s hoofd is versleten

23 november 2016

Geheel passend in het thema Ziekte en beperkingen, vandaag een Leestip over dementie. Lees het in Oma´s hoofd is versleten van Marieke van Ditshuizen.

Meer...

BoekStartLeestip: In een blauwgeruite kiel: liedjes over varen en de zee

16 november 2016

Nederland is water, wind en zee. Vandaag gaan we zingen met de BoekStartLeestip In een blauwgeruite kiel van Mies van Hout.

Meer...

Leestip: Het magische verstoppertjesbos

9 november 2016

In de Leestip Het magische verstoppertjesbos van Aina Bestard met korte tekst van Mireia Trius gaan we op zoek met lenzen.

Meer...

BoekStartLeestip: Nog even mijn haartjes wassen

2 november 2016

In bad gaan vindt elk kind toch heerlijk. Maar haren wassen? Klein Konijn weet wat te doen tegen prikkende oogjes. Lees het in de BoekStartLeestip Nog even mijn haartjes wassen van Jörg Mühle.

Meer...

Leestip: De groeten van de krijtjes

26 oktober 2016

Kennen jullie het geweldige boek De Krijtjes staken! nog? Drew Daywalt en Oliver Jeffers hebben een vervolg gemaakt. Over verloren, vergeten en verwaarloosde krijtjes. Lees het in de Leestip van vandaag, De groeten van de krijtjes.

Meer...

BoekStartLeestip: Zoek het buitenbeentje (serie)

19 oktober 2016

Na anderhalve week KinderboekenweekLeestips, is vandaag een BoekStartLeestip weer aan de beurt. De serie Zoek het buitenbeentje van Nastja Holtfreter is voor echte speurneusjes in de peuterfase.

Meer...

KinderboekenweekLeestip: Opa en oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken

14 oktober 2016

De laatste Leestip tijdens de Kinderboekenweek van dit jaar is Opa en oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken. Geschreven door het bekende duo Marianne Busser & Ron Schröder, met tekeningen van Ivan en Ilia.

Meer...