Leestips

Leestip: Het stoutste boek van 2015

28 december 2015

De stoutste ster van 2015 is vandaag aan de beurt en dat is geworden Nee! van Marta Altés

Hoi! Ik ben Nee.
Ik ben een heel erg brave hond. Ik ben zo braaf dat mijn familie me altijd roept.

De ik-figuur in dit prentenboek is een hondje. Hij doet allemaal dingen die niet mogen maar hij denkt dat hij zijn baasjes erbij helpt. Zoals hun eten voorproeven, kuilen (schat) graven in de tuin en de was van de lijn halen. Zijn baasjes roepen constant ´nee!´ dus denkt het hondje dat hij zo heet. Maar waarom staat er dan ‘Max’ op zijn halsband? Het hondje begrijpt er niets van.

De illustraties zijn gemaakt met waterverf, zacht kleurengebruik, soms paginagroot en zeer humoristisch. De tekst is met de hand geschreven letter, in afwisselende typografie. In Nee! (Lemniscaat) van Marta Altés stelt de auteur stout gedrag aan de kaak.

Leesplein heeft meerdere titels over dit onderwerp in de themalijst Braaf of stout? Door de humor en het onderwerp zal dit prentenboek de kleuter zeker aanspreken. Geschikt vanaf 4 jaar.

Rond de kerstdagen plaatst Leesplein tien ‘Sterren van 2015’. Boeken die ons opvielen, ons raakten of gewoon heel leuk waren. 22 december verscheen de eerste en 31 december plaatsen we de laatste.