Leestips

Leestip: Het meest slaperige boek van 2015

29 december 2015

In de kerstvakantie mogen kinderen vaak opblijven en uitslapen. Maar naar bed toe gaan, is toch wel heel fijn met een vast ritueel. Vandaag tippen we een slaperige ster, Aapje slaapt van Leen van Durme.

Straks ga ik slapen. Eerst doe ik mijn... pyjama... aan.

Aapje gaat slapen. Voordat hij naar bed gaat moet hij zijn pyjama nog aandoen, zijn tanden poetsen, de gordijnen sluiten, een boekje lezen én nog even springen.

Een hardkartonnen prentenboekje met de tekst op de witte linkerpagina en bijbehorende illustraties op de rechterpagina, in kleur. De naar bed gaan rituelen zoals tanden poetsen en de gordijnen sluiten zitten verborgen achter een flapje. Het aapje kijkt je op elke pagina glimlachend aan en nodigt je uit om hetzelfde te gaan doen.

Aapje slaapt (Clavis) van Leen van Durme is een leuk en handzaam voorleesboekje dat erg goed te gebruiken is voordat je het kind naar bed brengt. Zeer geschikt voor de dreumes die zo houdt van herkenning, voorspelbaarheid én flapjes. Geschikt vanaf 1,5 jaar.

In de themalijst Naar bed, naar bed vind je meer titels over naar bed brengen, slapen en dromen.

Leesplein plaatst rond de kerstdagen tien ‘Sterren van 2015’. Donderdag 31 december plaatsen we de laatste ster. Lees ook de andere sterren van 2015, op 22 december verscheen de eerste.