Leestips

Leestip: Opvrolijkvogeltje

13 januari 2016

Opvrolijkvogeltje van Edward van Vendel is de Leestip van vandaag. Over een vogeltje die verdrietige dieren én de lezer weer blij maakt.

Kijk, daar vliegt Opvrolijkvogeltje.
Wie?
Opvrolijkvogeltje!
Wat is dat voor een vogeltje?
Dat is een belangrijk vogeltje.


Opvrolijkvogeltje heeft een drukke dag. Ze moet een heleboel dieren die boos, verdrietig of somber zijn, weer blij maken. En dat doet ze door met haar gekleurde veren te strooien. Aan het einde van de dag zijn bijna al haar veertjes op of verbleekt. Met haar laatste krachten bereikt ze haar eigen nest. Wie vrolijkt háár weer op na zo´n drukke dag?

Edward van de Vendel heeft een bijzonder prentenboek gemaakt waarin een heleboel emoties aan bod komen. Het verhaal wordt vertelt door twee vissen op lange poten. De illustraties van Ingrid Schubert en Dieter Schubert passen daar erg goed bij. De tekeningen zijn fantasievol en kinderen én volwassen zullen ontroerd zijn door de prachtige prenten die soms twee pagina’s groot zijn. Door de combinatie van de soorten dieren (wombats, koala beertjes, kangoeroes en emoes) en de woestijnachtige achtergrondkleuren, waan je je enigszins in de Australische binnenlanden.

Opvrolijkvogeltje (Lemnsicaat) is een prachtig prentenboek over liefde. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Meer titels over emoties vind je in onze themalijst.