Leestips

Voorleesdagenleestip: De krijtjes staken!

27 januari 2016

Van 27 januari tot en met 6 februari zijn De Nationale Voorleesdagen. Om dat te vieren tipt Leesplein iedere dag een boek uit de Prentenboek Toptien. We beginnen vandaag met een heel bijzonder boek: De krijtjes staken! van Drew Daywalt.

Teun mocht van de juf een mooie tekening maken. Hij wilde zijn krijtjes uit zijn tas halen, maar vond een stapeltje brieven met zijn naam erop.

Als Teun in zijn tas graait om zijn krijtjes te pakken, vindt hij een stapeltje enveloppen met brieven van de krijtjes. Elke kleur heeft Teun een brief geschreven, een klachtenbrief nog wel! De één vindt dat hij te vaak gebruikt wordt, de ander klaagt dat hij helemaal niet gebruikt wordt en zo zijn er 12 brieven. De krijtjes zijn in staking! Teun wilde zo graag een tekening maken, maar ook dat de krijtjes gelukkig waren. Dit bracht hem op een idee…..

Leesplein heeft De krijtjes staken! al eerder getipt. We zijn blij dit boek weer onder de aandacht te brengen. Drew Daywalt heeft een zeer fantasierijk prentenboek geschreven waarin ook menselijke emoties aan bod komen zoals jaloezie en onzekerheid. De illustraties van Oliver Jeffers zijn veelzijdig. Er is gebruik gemaakt van fotografie, krijt en verf. De krijtjes staken! (De Fontein) is een zeer humoristisch en mooi vormgegeven prentenboek. Een absolute aanrader voor kinderen vanaf 5 jaar.

Zoek je meer boeken over emoties? Kijk dan eens in onze themalijst.
Meer informatie over De Nationale Voorleesdagen vind je op de website.