Leestips

Voorleesdagenleestip: Feestmaal voor de koning

30 januari 2016

De Nationale Voorleesdagen zijn in volle gang. Iedere dag tipt Leesplein een boek uit de Prentenboek TopTien. Vandaag is dat Feestmaal voor de koning van Marlies Verhelst.

Koning Leeuw is jarig. Alle dieren maken een gerecht. Vogelspin legt een extra mals stukje vlees boven op de verjaardagstaart. Trots brengt hij de taart naar de feesttafel.
Ai, het vleesmes ligt nog in de keuken. Als Vogelspin terugkomt, schrikt hij zich een hoedje. HET STUKJE VLEES IS WEG! Wie heeft er van de taart gesnoept?

Vogelspin heeft een vleestaart gemaakt voor koning Leeuw. Als Vogelspin even wegloopt, snoept er iemand van de taart. Maar wie? Vogelspin gaat op onderzoek uit... Hij kijkt in de bek van de Gorilla, de Slang, de Giraf en bij nog vier dieren. Geen van de dieren heeft van de taart gesnoept. Ze zijn allen veel te druk bezig met hun eigen gerecht voor het feestmaal. Als Vogelspin treurig terugkeert naar zijn taart, betrapt hij de dief!

Feestmaal voor de koning (Lemniscaat) van Marlies Verhelst is een humoristisch prentenboek met kleurrijke, sfeervolle illustraties in potlood en aquarel. Er is veel te zien en Linde Faas heeft veel elegante details toegevoegd waardoor er beweging ontstaat in het verhaal. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Zoek je meer titels over feest, koken en dieren? Kijk dan eens in onze themalijsten.
Wil je meer informatie over De Nationale Voorleesdagen? Kijk dan op de website.