Leestips

Voorleesdagenleestip: Gewonnen

31 januari 2016

Halverwege De Nationale Voorleesdagen, tippen we vandaag het vijfde boek: Gewonnen van Ruth Wielockx.

Opgelet!
Is iedereen klaar voor de race?
Drie… twee…één…

Negen kinderen stappen in verschillende voertuigen om mee te doen aan een wedstrijd. Op elke pagina zie je één van de negen kinderen in een voertuig zitten en ze denken allemaal de race te gaan winnen. De lezer voelt de spanning van de race en ontdekt pas bij de laatste pagina dat alle kinderen om de beurt voorop liggen als blijkt dat ze in een draaimolen zitten. Leuk verhaal over een wedstrijd met een verrassende wending. Heel geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar waarbij winnen en een wedstrijdje houden al heel belangrijk is.

Ruth Wielockx heeft er een multiculturele race van gemaakt met deelnemers uit verschillende culturen. Het ene kind is donker getint, de ander heeft rood haar, er is een meisje met een Aziatisch uiterlijk en een meisje met kroeshaar. De voertuigen rijden door op de volgende pagina waardoor er beweging ontstaat. De felle kleuren van de voertuigen en de kledingstukken van de kinderen, steken af tegen de voornamelijk geel getinte achtergrond.

Gewonnen (Clavis) is een vrolijk boek over voertuigen. Zie voor meer titels over voertuigen, onze themalijst Vervoer.
Meer informatie over De Nationale Voorleesdagen vind je op de website. Tijdens De Nationale Voorleesdagen tipt Leesplein elke dag een titel uit de prentenboek TopTien.