Leestips

Voorleesdagenleestip: Het ei van egel

2 februari 2016

Nummer zeven uit de Prentenboek TopTien is een ontroerend verhaal over dat alles kan, als je er maar in gelooft. Het ei van Egel van de Japanse illustrator Nozomi Takahashi.

Egel wil net als haar vriendin Eend eitjes uitbroeden. Dan vindt ze een groen ei met stekels. Maar haar vriendjes zeggen dat daar nooit iets uit zal komen. Of kan het misschien toch wel? Er komt storm en het ei rolt weg. Als Egel het terugvindt, is het gebroken. Er steekt een kopje uit...

De tekst bestaat uit korte zinnetjes en eenvoudige dialogen. De paginagrote afbeeldingen zijn gemaakt in een gemengde techniek van collage met papier en verf. De grotendeels groen-bruine tinten zijn afgewisseld met frisgekleurde details.

Nozomi Takahashi is een Japanse illustrator die in 2010 afstudeerde aan het Akita Municipal Junior College Of Arts and Crafts. Met een dummy van Het ei van Egel ging ze naar de Internationale kinderboekenbeurs in Bologna. De Franse uitgever Lirabelle ontdekte haar en gaf haar debuut uit in 2012. Het boek is vertaald door Siska Goeminne. Het ei van Egel (De Eenhoorn) is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Titels over seizoenen vind je in onze themalijst en informatie over De Nationale Voorleesdagen vind je op de website.