Leestips

Voorleesdagenleestip: We hebben er een geitje bij!

5 februari 2016

De Nationale Voorleesdagen sluiten we in stijl af met hét Prentenboek van het Jaar 2016 We hebben er een geitje bij! van Marjet Huiberts.

Op de kinderboerderij
hebben ze er een geitje bij.
Mik gaat er voor het eerst naartoe.
Bij het hek ziet hij de koe.


Op zijn step gaat Mik naar de kinderboerderij. Er is een geitje geboren. Alle dieren zijn verrukt. Mik passeert de koe, het paard, de scharrelkip, het konijn en het varken. Tot slot neemt de boer, vergezeld door de dieren, Mik mee naar de stal waar de geit met haar jong ligt. Ze spieken allemaal voorzichtig door de deuropening.

We hebben er een geitje bij! (Gottmer) is een aandoenlijk verhaal over de geboorte van een jong dier op een kinderboerderij. Marjet Huiberts heeft de tekst op rijm kort gehouden met een herhalingselement. De illustraties van Iris Deppe zijn fris en vrolijk tegen een lichtblauwe en lichtgroene achtergrond. De dieren zijn soms 2 pagina’s groot afgebeeld en enkele dieren keren op alle pagina’s terug, zoals de slak. Dit geeft een leuke ‘zoek’ toevoeging aan het verhaal. De dieren, Mik en de boer zijn allen afgebeeld met grote ronde ogen, dat de peuter erg zal aanspreken. Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Meer titels over de kinderboerderij zijn te vinden in onze themalijst. Meer informatie over Marjet Huiberts is te vinden in haar auteursportret. Begin januari is ze geïnterviewd over onder andere dit prentenboek. Lees in het interview daar meer over.

Dit prentenboek was de laatste in de lijst. Tijdens De Nationale Voorleesdagen tipte Leesplein elke dag een titel uit de prentenboek TopTien. Wil je nog informatie over De Nationale Voorleesdagen? Kijk dan eens op de website.