Leestips

Leestip: Hoera, er is post!

24 februari 2016

De Leestip van vandaag gaat over postbode Muis die bij een heleboel dieren pakketjes bezorgt. Lees het in Hoera, er is post! van Marianne Dubuc.

Het is maandag. Postbode Muis begint aan zijn dagelijkse ronde. Hij stapelt zijn pakjes keurig in zijn karretje en gaat op pad.

Met een grote glimlach bezorgt postbode Muis wandelend met zijn karretje, pakketjes bij verschillende dieren. Hij begint bij meneer Beer die imker is, bij familie Konijn kun je tellen hoeveel wortels er door het dak groeien, meneer Slang ligt over vier pagina’s onder warmtelampen afgebeeld en postbode Muis is voor hem natuurlijk een beetje bang. Om bij de vogels te komen moet hij flink klimmen en bij zijn vriend Draak houdt hij middagpauze en luncht een gegrild worstje mee. Dan langs mevrouw Mol en bij de meisjes Mier lijkt hij een stukje drakenfruit te bezorgen. Postbode Muis komt overal. Zijn route eindigt bij Tommie, het jarige muisje.

Lief prentenboek over dieren op en onder de grond, in koude en warme oorden. Weinig tekst, enkele regels per pagina. De illustraties zijn daarentegen over de gehele pagina afgebeeld met enorm veel details. Je ziet hoe de dieren leven in hun huis, alleen of met een flinke familie. Een prachtig kijk-, zoek- en praatboek. Marianne Dubuc heeft gebruik gemaakt van dunne lijnen in frisse kleuren. Hoera, er is post! (Querido) is zeer geschikt voor op schoot, vanaf 3,5 jaar.