Leestips

Winterlezen: Een stipje in de sneeuw

4 januari 2017

Op een gure winterdag lees je toch graag iets waar je warm van wordt. Een stipje in de sneeuw is zo’n opwarmertje! Het prentenboek van Corrinne Averiss met illustraties van Fiona Woodcock is de Wintertip van vandaag.

Toen zag hij het… Een stipje in de sneeuw.
Hij rende dichterbij. Het stipje zwaaide met zijn pootje.


Miki de ijsbeer is aan het spelen als hij in de verte een rood stipje ziet (een meisje). Het Stipje wordt steeds groter en het blijkt een speelkameraadje. Het Stipje ruikt lekker, het snoetje straalt en het wil spelen. Ze rennen, glijden en rollen samen, totdat het Stipje haar handschoentje verliest. Miki duikt het koude ijswater in en vindt het handschoentje. Nu willen ze weer terug naar hun mama’s, maar waar zijn die? Het is inmiddels gaan sneeuwen en overal waar ze kijken is het wit!

Aandoenlijk prentenboek over een prille vriendschap tussen een jonge ijsbeer en een eskimomeisje. De zachte tinten (blauw, wit, grijs, groen) geven de kou en de verlatenheid van het poollandschap goed weer. Een stipje in de sneeuw (Clavis) van Corrinne Averiss en Fiona Woodcock is een sfeervol en warm prentenboek over vriendschap, moed en geborgenheid. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

In de themalijst Vriendschap staan meer titels over dit onderwerp.