Leestips

Leestip: Wereldsteden - een atlas met 30 stadsplattegronden

15 februari 2017

In de Leestip van vandaag gaan we stedentrips maken met Wereldsteden - een atlas met 30 stadsplattegronden van Georgia Cherry en illustraties van Martin Haake.

Niet alleen volwassenen reizen over de wereld, kinderen ook! Ze gaan op vakantie naar verre landen, bezoeken steden of ze gaan op familiebezoek in het buitenland. Een leuke manier om kinderen voor te bereiden op een stedentrip kan met deze atlas. Met 30 stadsplattegronden van onder andere Amsterdam, Sydney, Kaapstad, Istanbul, Stockholm, Hongkong en nog 24 andere steden.

De illustraties staan per stad twee pagina’s breed afgebeeld. Iconische gebouwen en culturele hotspots worden genoemd. Juist voor kinderen extra leuke bestemmingen staan afgebeeld. Zoals in Toronto, waar je moet zoeken naar schatten op de Kensington Markt en in San Francisco kan je lekker chillen met een ijsje in de Mission Dolores wijk. Of griezel mee op de Geesten & Spoken tour in Praag. Leuke tips om een stedentrip voor het hele gezin aantrekkelijk te maken.

Wereldsteden - een atlas met 30 stadsplattegronden (Rubinstein) van Georgia Cherry met illustraties van Martin Haake is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Zoek je meer titels over reizen en steden? Kijk dan eens in de Themalijst Reisverhalen.