Leestips

Leestip: Ik wil een leeuw!

29 maart 2017

In de Leestip van vandaag lezen we over een huisdierenwens van Sjuul. Hij wil graag een leeuw. Zou dat mogen? Lees het in Ik wil een leeuw! van Annemarie van der Eem met illustraties van Mark Janssen.

Op een dag werd Sjuul wakker. Het was stil in huis. En eigenlijk ook best saai. Ineens wist hij het: hij wilde een beest. Een huisdier. Vandaag nog!

Sjuul wil een huisdier en hij weet precies welke, een leeuw! Mama vindt een leeuw veel te gevaarlijk. Neem een wandelende tak, stelt ze voor. Die wil Sjuul niet. Elk dier dat Sjuul aandraagt, vindt mama niet goed. Maar de saaie dieren die mama voorstelt, vindt Sjuul niet leuk. Het compromis wordt gevonden in een hondje. In mama’s hoofd is het hondje klein en schattig en ruikt het naar bloemetjeszeep. Maar is dat ook echt zo?

De paginagrote illustraties van Mark Janssen in dit grote prentenboek zijn woest en dynamisch en geven de enorme hoeveelheid energie van Sjuul goed weer. De dieren die Sjuul wenst zijn groot en heftig neergezet met veel rood tinten. De saaie dieren die zijn moeder voorstelt zijn daarentegen klein afgebeeld in voornamelijk groene tinten. De tekst is kort en krachtig en dit geweldige prentenboek is goed te gebruiken bij een gesprek over huisdieren. Ik wil een leeuw! (Lemniscaat) is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.