Leestips

ZomerLeestip: Meneer Macaroni gaat picknicken

12 juli 2017

Meneer Macaroni wil picknicken. Maar wat is de ideale picknickplek? Lees het in de Zomerleestip Meneer Macaroni gaat picknicken van Jocelyn Wild met illustraties van Max Velthuijs.

Er is veel te doen voor ze weg kunnen. ‘Ik zal broodjes maken’, zegt Kat. ‘Maak er maar lekker véél!’ roept Olifant. ‘Van de buitenlucht krijg je trek!’ Meneer Macaroni kijkt of de auto in orde is. Dan laden ze alles in en gaan op weg. Tenminste…

Meneer Macaroni is uitvinder. Maar vandaag wil hij niet uitvinden, maar picknicken. Alle dieren willen mee. Ze smeren broodjes en vertrekken. De ideale picknickplek is nog niet zo snel gevonden. Als het gaat regenen vindt niemand picknicken nog leuk. In de verte zien ze rook uit de schoorsteen komen. Zullen ze bij dat huis gaan schuilen? Het blijkt het kasteel van de koning te zijn. Maar waarom kijkt hij zo sip?

Humoristisch prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties in de bekende Max Velthuijssfeer. Leuk prentenboek om te lezen over hoe picknicken gaat en over oplossingen bedenken bij tegenslagen. Meneer Macaroni gaat picknicken (Leopold) is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Zoek je meer titels over typische zomerse activiteiten? Kijk dan eens in de themalijst Vakantie.

Volgende week weer een VakantieLeestip.