Leestips

ZomerLeestip: Saskia en Jeroen spelen buiten

19 juli 2017

Koffers pakken, ijsjes eten, heel lang buiten spelen, uit logeren gaan en varen in een zeilboot horen toch bij vakantie vieren. Saskia en Jeroen weten hoe het moet. Lees er over in de Zomerleestip van vandaag, Saskia en Jeroen spelen buiten van Jaap ter Haar.

Over een paar uur zouden ze vertrekken. Met papa, mama en Bartje gingen ze tien dagen naar zee. Daar hadden ze het al weken over. Saskia en Jeroen waren nog niet eerder aan zee geweest. En ze gingen in een hotel logeren, dat hadden ze ook nog nooit gedaan.

In deze bundel van negentien verhalen beleeft de tweeling Saskia en Jeroen vooral buiten veel plezier en beleven ze samen vele spannende avonturen. In elk verhaal gebeurt er wel iets onverwachts waardoor er telkens een lichte spanning voelbaar is. Dat zal de kleuter zeker aanspreken. Saskia en Jeroen vormen een nieuwsgierig stel, vol ideeën en altijd met de beste bedoelingen.

Jaap ter Haar schreef de verhalen in de jaren vijftig maar ze zijn nog steeds heel up to date. De nieuwe illustraties van Nynke Talsma zijn zeer fris en vrolijk. Een heerlijke vakantiebundel om mee te nemen op reis en om elke avond een verhaaltje uit voor te lezen.
Saskia en Jeroen spelen buiten
(Ploegsma) is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Zie voor meer zomerse titels onze themalijst Vakantie.