Leestips

ZomerLeestip: Pip en Posy en het nieuwe vriendje

16 augustus 2017

Vriendschappen sluiten aan zee tussen de schelpen en de zandkastelen, dat is toch leuk! Lees het in de Zomerleestip van vandaag, Pip en Posy en het nieuwe vriendje van Nosy Crow met illustraties van de bekende Axel Scheffler.

Pip ziet dat er iemand naast hen is komen zitten.
‘Hoi, ik ben Vic. Zullen we samen spelen?’
‘Oké’, zegt Pip.
Vic en Pip spelen met de strandbal. En ze doen de handstand. Vic is er heel goed in!


De vrienden Pip en Posy gaan naar het strand. Ze hebben van alles meegenomen en spelen met emmers, zand, zeewater en schelpen. Als Posy even een dutje gaat doen, ontmoet Pip een nieuw vriendje, Vic. Ze spelen met de strandbal, de duikbril en flippers van Vic. Ze hebben veel lol. Als Posy wakker wordt, voelt ze zich in de steek gelaten. Komt dat nog wel goed?

De illustraties van Axel Scheffler zijn in dezelfde bekende stijl als die van De Gruffalo, kleurrijk en zwartomlijnd. De dieren hebben grote witte sprekende ogen die de peuter zeker zal aanspreken. Ook het onderwerp ´buiten gesloten voelen´ zal herkenning oproepen. Gelukkig maakt een ijsje weer veel goed. Leuk en zonnig boek over een heerlijke vakantiedag. Pip en Posy en het nieuwe vriendje (Gottmer) is geschikt voor peuters vanaf 2,5 jaar.

Zoek je meer titels met een zomers tintje? Kijk dan eens in onze themalijst Vakantie.