Leestips

ZomerLeestip: Het grote gouden zomerboek

23 augustus 2017

Met deze zes gouden boekjes kunnen we deze zomer nog wel even voort. Lees ze in deze prachtige bundel Het grote gouden zomerboek van diverse auteurs, met tekeningen van diverse illustratoren.

In deze prachtige zomerbundel staan verhalen die jonge kinderen nieuwsgierig maken naar de afloop, maar nooit bedreigend zijn. Het zijn kleine, knusse, afgeronde verhaaltjes die in een beschermd wereldje spelen.

De bundel bevat het verhaal over het bekende ezeltje Dunkie dat op zoek is naar vriendschap. Geschreven door Alice Hunt, met bewerkingen van Annie M.G. Schmidt. Daarna volgt een verhaal over Een mooi plekje van de bekende illustrator Thé Tjong-Khing. Gevolgd door het verhaal over een bever die zijn vrienden wil verrassen met tekeningen van de bekende Richard Scarry. Het vierde verhaal gaat over kamperen. Over Hansje de held, omdat hij de weg naar de tent heeft onthouden door goed om zich heen te kijken. Het vijfde verhaal gaat over een muis die naar zee gaat. De bundel wordt afgesloten met het bekende verhaal Hondje Eigenwijs. Over een vijftal hondjes dat stiekem onder een hek kruipen en daardoor hun toetje missen.

Het grote gouden zomerboek (Rubinstein) is een heerlijke bundel om zomeravonden lang uit voor te lezen. Geschikt vanaf 3 jaar.

Veel zomerse titels staan in de themalijst Vakantie.

Volgende week tippen we de laatste Zomerleestip van deze zomer.