Leestips

Zomerleestip: De groeten van de krijtjes

30 augustus 2017

Tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus hebben we elke woensdag een ZomerLeestip geplaatst. Prachtige verhalen met een zomers tintje. Vandaag sluiten de krijtjes van Drew Daywalt en Oliver Jeffers deze reeks tips af.

Hoi Teun,
Ik ben het, Neonrood krijtje. Kun je je onze geweldige vakantie nog herinneren? Weet je nog hoe hard we moesten lachen toen we die tekening maakten van de roodverbrande rug van je vader? En dat je me toen liet vallen bij het zwembad van het hotel? NIET DUS, want ik ben hier nog steeds!


Als Teun op een dag met zijn krijtjes zit te kleuren wordt er een stapeltje vreemde ansichtkaarten bezorgd. Ze zijn gestuurd vanuit de hele wereld door ongelukkige krijtjes, die Teun de laatste jaren is kwijtgeraakt of vergeten. En de krijtjes hebben allemaal een reden om te klagen. Het neonrode krijtje is achtergelaten bij een zwembad van een hotel, op het wijnrode krijtje is iemand gaan zitten en het groene krijtje ziet af van zijn wereldreis omdat het buiten zo regent. Teun was behoorlijk verdrietig na het lezen van 14 zielige verhalen dat hij de klagende krijtjes meteen is gaan ophalen. Eenmaal allemaal weer thuis pasten ze niet meer in de kleurdoos. Ze waren immer nu zo vervormd en beschadigd. Teun bedacht een schitterend plan.

De groeten van de krijtes (De Fontein) is een geweldig vervolg op het met o.a. een Zilveren Griffel bekroonde prentenboek De krijtjes staken. De illustraties zijn zeer divers. Van gereproduceerde ansichtkaarten tot tekeningen met wasco in allemaal frisse en felle kleuren. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Zoek je nog meer zomerse titels? Kijk dan eens in onze themalijst Vakantie. Wil je weten welke zomerse titels we in de afgelopen zomermaanden hebben getipt? Kijk dan bij Leestips.