Leestips

Leestip: Wauw pauw

13 september 2017

Pauwen vinden we mooi door de ogen op de veren. Maar stel dat je als pauw geboren wordt zonder ogen op je veren? Dan ga je op zoek. Lees het in de Leestip van vandaag, Wauw pauw van Yoko Heiligers.

Hallo pauwtje zonder ogen.
Zonder ogen? Ik wil ook ogen!


Als pauwtje geboren wordt is hij helemaal wit. Hij heeft geen gekleurde veren met grote ronde ogen, zoals de andere pauwen. Hij wandelt de dierentuin door op zoek naar mooie ogen. Hij ziet allemaal verschillende ogen; ogen op steeltjes bij de slakken, grote ogen bij de olifanten, wimperogen bij de giraffen, streepjesogen bij de krokodillen en de slangen en nog veel meer verschillende ogen. In de vlindertuin ziet hij heel veel mooie ogen. Zullen de vlinders hem kunnen helpen?

De illustraties zijn simpel en in zachte kleuren, het witte pauwtje springt er opvallend uit. Weinig tekstgebruik, nauwelijks meer dan een opsomming van de soorten ogen. Wauw pauw van Yoko Heiligers (Uitgeverij Marmer) is een prachtig prentenboek in een romantische sfeer over verschillende dieren in een dierentuin en is dit jaar bekroond met Vlag en Wimpel van de Penseel- en Paletjury. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Kijk voor meer titels in de themalijst Dierentuin.