Interviews

Iedere maand vertelt een deskundige op het gebied van media voor kinderen iets over zijn of haar werk.

Interview: Zomervakantie

01-07-2017

Sinds september vorig jaar kwamen op Leesplein veel deskundigen aan het woord. Voor de maanden juli en augustus lassen we een zomerstop in.

Meer...

Interview: De Voorleeshoek - verhaal, filmpje en muziek

01-06-2017

Tijdens de Nationale Voorleesdagen werd De Voorleeshoek gelanceerd in de Kinderboekhandel aan de Ganzenmarkt in Utrecht. Daarna las Anouk Overman nog op zeven andere plekken door het hele land voor aan kinderen tot 10 jaar. De Voorleeshoek omkleedt het gefilmde voorlezen van verhalen met illustraties uit het boek en toepasselijke, prachtige muziek.

Meer...

Interview: Martha Baalbergen kreeg de échte Gruffalo op bezoek

01-05-2017

Martha Baalbergen is als eigenaresse van een boekhandel en voorzitter van de stichting Geef Mij Maar Een Boek betrokken bij het initiatief Ik Wil Een Prentenboek! Ze sprak hierover met Remke Keizer, redacteur van Leesplein.

Meer...

Interview: Annemie Berebrouckx laat zich inspireren door het leven zelf

01-04-2017

Deze maand is Remke Keizer in gesprek met illustrator Annemie Berebrouckx. Bekend van onder ander het figuurtje Jules. Ze won een Boekenwelp en van Jules verscheen een bronzen standbeeld. Hoe gaat ze te werk?

Meer...

Interview: Rob Verdegaal zet de puntjes op de puntjes van de i

01-03-2017

Rob Verdegaal is game developer bij Studio Parkers. De Studio werkte mee aan de app Peter en de wolf (voor 6-12 jaar) die in 2015 de Gouden @penstaart won en aan de app Romeo en Julia (9-12 jaar) die vorig jaar de Kameleon ontving. Remke Keizer sprak Rob hierover.

Meer...

Interview: Erik van Os en Elle van Lieshout - hoe beter je je eigen ego los kunt laten, hoe mooiere dingen je maakt

01-02-2017

Al jaren schrijven Erik van Os en Elle van Lieshout samen verhalen en gedichten. In januari ontvingen ze een KIDDO-leespluim voor hun boek Niets liever dan jij. Remke Keizer sprak ze hierover.

Meer...

Interview: Lotte van Dijk is een maker

01-01-2017

Lotte van Dijck fotografeert, tekent, schrijft gedichten en maakt voorstellingen en liedjes. In het interview van deze maand noemt ze zichzelf een maker. Dat wat er eerst nog niet was, en daarna wel, geeft plezier.

Meer...

Interview: Gioia Smid: Fiep had haar eigen universum geschapen

01-12-2016

Jip en Janneke en Pim en Pom kennen we allemaal. Fiep Westendorp tekende deze figuurtjes en maakte in 60 jaar tijd nog veel meer prachtige illustraties voor jong en oud. Haar oeuvre bestaat uit 8.000 tekeningen. Remke Keizer sprak over Fiep met Gioia Smid, artistiek directeur van Fiep Amsterdam bv en bestuurslid van de Fiep Westendorp Foundation.

Meer...