Interviews

Iedere maand vertelt een deskundige op het gebied van media voor kinderen iets over zijn of haar werk.

Interview: Annemie Berebrouckx laat zich inspireren door het leven zelf

01-04-2017

Deze maand is Remke Keizer in gesprek met illustrator Annemie Berebrouckx. Bekend van onder ander het figuurtje Jules. Ze won een Boekenwelp en van Jules verscheen een bronzen standbeeld. Hoe gaat ze te werk?

Meer...

Interview: Rob Verdegaal zet de puntjes op de puntjes van de i

01-03-2017

Rob Verdegaal is game developer bij Studio Parkers. De Studio werkte mee aan de app Peter en de wolf (voor 6-12 jaar) die in 2015 de Gouden @penstaart won en aan de app Romeo en Julia (9-12 jaar) die vorig jaar de Kameleon ontving. Remke Keizer sprak Rob hierover.

Meer...

Interview: Erik van Os en Elle van Lieshout - hoe beter je je eigen ego los kunt laten, hoe mooiere dingen je maakt

01-02-2017

Al jaren schrijven Erik van Os en Elle van Lieshout samen verhalen en gedichten. In januari ontvingen ze een KIDDO-leespluim voor hun boek Niets liever dan jij. Remke Keizer sprak ze hierover.

Meer...

Interview: Lotte van Dijk is een maker

01-01-2017

Lotte van Dijck fotografeert, tekent, schrijft gedichten en maakt voorstellingen en liedjes. In het interview van deze maand noemt ze zichzelf een maker. Dat wat er eerst nog niet was, en daarna wel, geeft plezier.

Meer...

Interview: Gioia Smid: Fiep had haar eigen universum geschapen

01-12-2016

Jip en Janneke en Pim en Pom kennen we allemaal. Fiep Westendorp tekende deze figuurtjes en maakte in 60 jaar tijd nog veel meer prachtige illustraties voor jong en oud. Haar oeuvre bestaat uit 8.000 tekeningen. Remke Keizer sprak over Fiep met Gioia Smid, artistiek directeur van Fiep Amsterdam bv en bestuurslid van de Fiep Westendorp Foundation.

Meer...

Interview: Esther Bright over BereslimmeBoeken

01-11-2016

Bereslim-directeur Esther Bright vertelt in dit interview met Remke Keizer over het animeren van prentenboeken. Inmiddels zijn er 63 BereslimmeBoeken verschenen. Wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat kinderen betere leerprestaties laten zien door het gebruik van BereslimmeBoeken en spellen. Maar wat zijn BereslimmeBoeken?

Meer...

Interview: Sjoerd Kuyper: een opa is een vertrouwenspersoon

01-10-2016

Schrijver Sjoerd Kuyper is beroemd onder kleuters en voorlezers met zijn boeken over Robin. Daarin is een speciale rol weggelegd voor opa, met wie Robin diepe gesprekken voert en grappen maakt. Eveline Vink sprak hem in de aanloop naar de Kinderboekenweek over zijn jeugdherinneringen, over zelf opa zijn en waar zijn inspiratie vandaan komt.

Meer...

Interview: Floor Rieder observeert veel

01-09-2016

Nooit eerder maakte ze een prentenboek, maar toch ging Floor Rieder met veel enthousiasme aan de slag voor het prentenboek van de Kinderboekenweek. Nicky de Boer sprak met haar over Waar is Ludwig, haar werkwijze en inspiratiebronnen.

Meer...