15+

Nieuws, leestips, schrijversinterviews, acties en events rond (jongeren)literatuur.

Doe mee: Maak een kunstselfie en win toffe prijzen

17 november 2017

Hoe zie jij jezelf? Laat het ons zien en stuur jouw selfie in voor onze selfiewedstrijd. Meedoen kan nog tot en met 30 november!

Meer...

Filmtip: The Thomas Crown Affair

16 november 2017

Tijdens november kunstmaand tipt Leesplein geen boekverfilmingen maar films over kunst. Vandaag The Thomas Crown Affair over een verzamelaar die heel ver gaat om schilderijen in bezit te krijgen.

Meer...

Kunstleestip: De castraat

15 november 2017

Bij onze kunstmaand horen uiteraard kunstleestips. Vandaag: De castraat van Joyce Pool. Of: hoeveel heb je voor kunst over?

Meer...

Selfie: Buddy Tegenbosch greep zijn kans met Green

13 november 2017

Laat je voor onze selfiewedstrijd vandaag inspireren door Buddy Tegenbosch. Hij maakte een selfie met een iemand die hij enorm bewondert: John Green.

Meer...

Selfiewedstrijd: Laat je selfie zien aan een kenner!

10 november 2017

Doe jij al mee aan onze selfiewedstijd? Dit is dé kans om je selfie te laten zien aan kenners: onze juryleden zijn fotograaf Martijn van der Griendt en selfie-expert Annegien Schilling. Stuur vandaag nog iets op!

Meer...

Prijs: ECI Literatuurprijs 2017 voor Koen Peeters

9 november 2017

De ECI Literatuurprijs voor het beste Nederlandstalige literaire boek gaat naar De mensengenezer van Koen Peeters. De schrijver sleepte ook de ECI Lezersprijs 2017 in de wacht.

Meer...

Filmtip: Mr. Turner

9 november 2017

Tijdens november kunstmaand tipt Leesplein geen boekverfilmingen maar films over kunst. Vandaag Mr. Turner, over de eigenzinnige Engelse schilder van wolkenluchten en zee.

Meer...

Kunstleestip: De engelen van Venetië

8 november 2017

Tijdens onze kunstmaand geven we je wekelijks een kunstleestip. Vandaag De engelen van Venetië van Noëlla Elpers.

Meer...

Prijs: Vijf kanshebbers voor VSB Poëzieprijs 2018 bekend

7 november 2017

De vijf genomineerde dichtbundels voor de VSB Poëzieprijs 2018 - de belangrijkste prijs voor een Nederlandstalige poëziebundel - zijn afgelopen nacht bekendgemaakt in het VPRO radioprogramma Nooit meer slapen.

Meer...

Wedstrijd: Schrijf zelf je verhaal met een robot

6 november 2017

Wil je net als Ronald Giphart ook met een robot een verhaal schrijven? Doe dan mee aan de Nederland Leest-schrijfwedstrijd. Je kunt nog tot

Meer...