15+

Nieuws, leestips, schrijversinterviews, acties en events rond (jongeren)literatuur.

Blog: Nena geniet van de gedichten van Tim

20 juli 2017

Nu de schooltentamens voorbij zijn, heeft onze blogger Nena Veenstra weer tijd om te lezen - en voor ons te schrijven. Bijvoorbeeld over de dichtbundel van Tim Hofman.

Meer...

Leestip: De zon is ook een ster

19 juli 2017

Nog slechts een dag heeft Natasha, voordat zij en haar familie het land uitgezet worden. En net die ene dag ontmoet ze Daniel. Lees de nieuwe jongerenroman van Nicola Yoon: De zon is ook een ster.

Meer...

Vakantielezen: Ga met Zlatan naar de camping

17 juli 2017

Geen boeken mee op vakantie en toch lekker lezen? Dat kan met boeken uit de Vakantiebieb op je telefoon of tablet. Lees bijvoorbeeld in Ik Zlatan het levensverhaal van het arme immigrantenjochie dat een profvoetballer werd.

Meer...

Leestip: The Hate U Give

12 juli 2017

Starr leeft tussen twee werelden: de zwarte achterstandswijk en de blanke eliteschool. Na de dood van haar jeugdvriend Khalil houdt ze het niet langer vol. The Hate U Give is een heftig debuut van Angie Thomas.

Meer...

Campagne: Peter Verhelst schrijft Poëziegeschenk 2018

10 juli 2017

De Vlaamse dichter, romancier en regisseur Peter Verhelst (1962) schrijft het Poëziegeschenk 2018. Het thema is Theater en het motto is ´Uitstromend, in het pluche van de zaal´.

Meer...

Vakantielezen: Laat Cadence toe op je smartphone

10 juli 2017

Lekker op vakantie zonder te slepen met boeken? Lees eens een e-book uit de VakantieBieb! Tijdens de zomermaanden stellen we iedere maandag een titel uitgebreid aan je voor. Vandaag: Wij leugenaars van E. Lockhart.

Meer...

Leestip: Hool

5 juli 2017

Heiko is gek op voetbal. Maar nog meer op trammelant schoppen bij wedstrijden. Met Hool van Philipp Winkler krijg je een verhaal over hoologanisme van binnenuit.

Meer...

Prijs: Lieke Kézér wint ANV Debutantenprijs

3 juli 2017

De ANV Debutantenprijs 2017 is gewonnen door Lieke Kézér voor haar roman De afwezigen.

Meer...

Vakantielezen: Lees De meisjes in de VakantieBieb

3 juli 2017

Lekker op vakantie zonder te slepen met boeken? Lees eens een e-book uit de VakantieBieb! Tijdens de zomermaanden stellen we iedere maandag een titel uitgebreid aan je voor. Vandaag: De meisjes van Emma Cline.

Meer...

Zomer: Lekker tijd voor vakantielezen

1 juli 2017

Zomer, zon, zeeën van tijd. Wat doe jij straks in je vakantie? Leesplein viert de zomer met fijne vakantieleestips.

Meer...