15+

Nieuws, leestips, schrijversinterviews, acties en events rond (jongeren)literatuur.

Doorlezen: 4 boeken voor liefhebbers van Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld

18 juni 2018

Vorige week ging Love, Simon in première, de verfilming van Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld. Voor iedereen die boek en film al verorberd hebben, hebben we heerlijke doorleestips.

Meer...

Campagne: Thema Boekenweek 2019: De moeder de vrouw

14 juni 2018

Het thema van de Boekenweek 2019 wordt ´De moeder de vrouw´. Bovendien werd vandaag bekend dat Murat Isik het Boekenweekessay 2019 gaat schrijven.

Meer...

Filmtip: Love, Simon

14 juni 2018

Vandaag gaat Love, Simon in première. Het is de verfilming van Simon vs. the Homo Sapiens Agenda en de filmtip van vandaag.

Meer...

Spannende leestip: Dochter van het moeras

13 juni 2018

Haar vader hield haar moeder jarenlang gevangen in het moeras, maar als kind vond Helena hem geweldig. Totdat ze hem echt leerde kennen. Lees de superspannende thriller van Karen Dionne: Dochter van het moeras.

Meer...

filmtip: The Bookshop

7 juni 2018

Vandaag gaat The Bookshop in première, de verfilming van het gelijknamige boek van Penelope Fitzgerald. Het is meteen onze filmtip.

Meer...

Prijs: Willem Asman wint Gouden Strop 2018

6 juni 2018

De Bookspot Gouden Strop 2018, prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek, gaat naar Willem Asman voor zijn thriller Enter. Dat is vanmiddag bekendgemaakt.

Meer...

Spannende leestip: De krijtman

6 juni 2018

Vandaag beginnen de Spannende Boeken Weken. Tijd dus voor een thriller, bijvoorbeeld De krijtman van C.J. Tudor.

Meer...

Prijs: 10 kanshebbers voor Opzij Literatuurprijs

2 juni 2018

Gisteren werden de tien kanshebbers bekend voor de Opzij Literatuurlijst 2018, de prijs voor het beste literaire boek van een vrouwelijke auteur.

Meer...

Leesplein: Schatgraven in interviews

1 juni 2018

Elke maand een interview met een schrijver of illustrator. En dat jarenlang. Dat levert een mooie oogst aan uitspraken op. In deze laatste interviewaflevering blikken we terug.

Meer...

Filmtip: Lean on Pete

31 mei 2018

Vandaag gaat Lean on Pete in première, de verfilming van het gelijknamige boek van de Amerikaanse schrijver Willy Vlautin. Uiteraard is dat onze filmtip van deze week.

Meer...