15+

Nieuws, leestips, schrijversinterviews, acties en events rond (jongeren)literatuur.

Leeslijsttip: Fuzzie

26 april 2017

Een pluizig bolletje dat tegen je praat. En waar je vervolgens niet meer zonder kunt. Daarover gaat Fuzzie, de nieuwe roman van Hanna Bervoets.

Meer...

Blog: Janice Tjon Fo ging de uitdaging aan

21 april 2017

Net als haar klasgenoten van het Pius X College in Bladel doet Janice Tjon Fo ook mee aan De Weddenschap. Ze houdt van spanning en romantiek.

Meer...

filmtip: Het verlangen

20 april 2017

Iedere donderdag geeft Leesplein 15+ een tip voor een boekverfilming. Maar eigenlijk is Het verlangen van Frank Ketelaar een filmverboeking.

Meer...

Actueel: Griet Op de Beeck schrijft Boekenweekgeschenk 2018

19 april 2017

De Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck tekent voor het Boekenweekgeschenk 2018. Dat heeft de CPNB vanmiddag bekendgemaakt.

Meer...

Leestip: Auerhaus

19 april 2017

Zes bevriende middelbare scholieren wonen samen in een eigen huis. Een van hen vertelt over hun gouden tijd in Auerhaus, een prachtige roman van Bov Bjerg.

Meer...

Blog: Nena is fan van Charlie Kelmechis

18 april 2017

Onze blogger Nena Veenstra heeft hier vaak geschreven over boeken die ze maar zozo vond. Maar van dit boek is echt een reuzefan: The Perks of Being a Wallflower.

Meer...

Doorlezen: 3 boeken om te lezen na Birk

17 april 2017

Voor iedereen die Birk van Jaap Robben nog niet heeft gelezen: meteen doen! Voor iedereen die het al kent, geven we drie doorleestips over wat familie elkaar aan kan doen.

Meer...

Blog: Manouk van Rooij denkt nu positiever

14 april 2017

Manouk van Rooij van het Pius X College in Bladel houdt wel van sport, maar niet zo van lezen. Blijken die twee dingen toch samen te kunnen gaan!

Meer...

filmtip: Dertien redenen

13 april 2017

Elke donderdag geeft Leesplein 15+ een tip voor een boek verfilming. Vandaag geen film, maar een hele serie: Thirteen reasons why van Jay Asher

Meer...

Leestip: Ik haat het internet

12 april 2017

Zit je ook meer wel dan niet op internet? Lees dan vooral eens de roman Ik haat het internet van de Turks-Amerikaanse schrijver Jarett Kobek.

Meer...