15+

Nieuws, leestips, schrijversinterviews, acties en events rond (jongeren)literatuur.

Leeslijsttip: De gelukvinder

26 oktober 2016

Grenzen is in oktober het thema van de Maand van de Geschiedenis. In De gelukvinder van Edward van de Vendel gaat hoofdpersoon Hamagun vele grenzen over, op zoek naar een beter leven.

Meer...

Prijs: Hebban Thriller Debuutprijs 2016 voor Wouter Helders

24 oktober 2016

Machtsstrijd van Wouter Helders is door een lezersjury bekroond met de Hebban Thriller Debuutprijs 2016. Hij kreeg de award zondag in Zoetermeer uitgereikt.

Meer...

Wedstrijd: Gezocht: Jonge Dichter des Vaderlands

20 oktober 2016

Ben je dol op dichten en wil je dat wel van de daken schreeuwen? Dan ben je mogelijk de ideale Jonge Dichter des Vaderlands. Geef je op en doe mee met de verkiezing.

Meer...

Boekenweetje: Hoogmis voor boeken

20 oktober 2016

Elk jaar in oktober is de Frankfurter Buchmesse, de grootste boekenbeurs van de wereld. Dit jaar extra bijzonder, omdat het Nederlandse taalgebied centraal staat. Maar wat is eigenlijk een boekenbeurs? Voor wie? En waarom in Frankfurt?

Meer...

Leestip: Nerve

19 oktober 2016

Hoe ver durf jij te gaan? Vey begint aan een spel waarin ze haar eigen grenzen moet verleggen. Maar het wordt al snel menens in Nerve van Jeanne Ryan.

Meer...

Actie: Mail & win De waker

18 oktober 2016

Houd je van spannende boeken? Doe dan mee aan onze mail & win-actie: Leesplein mag drie exemplaren weggeven van De waker van David Baldacci.

Meer...

Jaar van het Boek: Lees eens over de wereld

17 oktober 2016

Het nieuws kun je volgen via social media en het journaal. Boeken laten je nadenken over dat nieuws en de wereld van vandaag.

Meer...

Prijs: Bob Dylan krijgt Nobelprijs voor literatuur

13 oktober 2016

De Nobelprijs voor de Literatuur 2016 wordt toegekend aan Bob Dylan.

Meer...

boekenweetje: Gevierde en vergeten schrijvers

13 oktober 2016

Elk jaar maakt het Nobelprijscomité in Stockholm de winnaar van de Nobelprijzen bekend. En geen daarvan is zo omstreden als de Nobelprijs voor de literatuur.

Meer...

Leestip: De meisjes

12 oktober 2016

Evie voelt zich onzeker, eenzaam en buitengesloten. Totdat ze verzeild raakt in een commune. De meisjes van Emma Cline is een broeierige coming-of-ageroman.

Meer...