15+

Nieuws, leestips, schrijversinterviews, acties en events rond (jongeren)literatuur.

Filmtip: Dubbelspel

25 mei 2017

Amerikaanse verfilmingen van een Nederlandstalig boek zijn er niet heel veel. Maar vandaag gaat er weer een in première: Dubbelspel van Frank Martinus Arion.

Meer...

Luisterlijsttip: De oesters van Nam Kee

24 mei 2017

In de Week van het Luisterboek tippen we natuurlijk een luisterboek, eentje die je ook voor je lijst kunt lezen: De oesters van Nam Kee van Kees van Beijnum.

Meer...

Briefwisseling: Caroline schrijft Rom Molemaker

23 mei 2017

Lerares Caroline Wisse Weldam werkt voor school vaak samen met schrijver Rom Molemaker. Toch schrijft ze hem een brief om hem wat brandende vragen te stellen.

Meer...

Prijs: Dit zijn de kanshebbers voor de Gouden Strop 2017

22 mei 2017

Vijf boeken maken kans om de Gouden Strop, de prijs voor het beste spannende boek, te winnen. Op 8 juni wordt de winnaar bekendgemaakt.

Meer...

Campagne: Het is weer de Week van het Luisterboek

22 mei 2017

Lezen met je ogen dicht? Dat kan met een luisterboek. Vandaag start de Week van het Luisterboek en kun je ontdekken wat jij kunt met luisterboeken.

Meer...

Prijs: Nominaties De Inktaap 2018

19 mei 2017

Met de uitreiking van de Fintro Literatuurprijs zijn de nominaties voor De Inktaap 2018 compleet. Leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs (15 t/m 18 jaar) bepalen straks wie de winnaar is.

Meer...

Campagne: Nederland Leest in teken van robots

18 mei 2017

Lees de toekomst. Dat wordt het motto van de campagne Nederland Leest komend najaar. Ik, robot van Isaac Asimov wordt het cadeauboek en voor Nederland Leest Junior wordt dat Cyberboy van Tanja de Jonge.

Meer...

Filmtip: Divergent

18 mei 2017

Ben je ook fan van de Divergent-serie van Veronica Roth? Dan is de filmptip van de week helemaal voor jou.

Meer...

Leestip: De gevaarlijkste plek ter wereld

17 mei 2017

Weet jij wat de gevaarlijkse plek ter wereld is volgens schrijfster Lindsey Lee Johnson? Een middelbare school. Ze beschrijft deze plek meeslepend in De gevaarlijkste plek ter wereld.

Meer...

Briefwisseling: Caroline schrijft Cis Meijer

16 mei 2017

Lerares Caroline Wisse Weldam dook in de nieuwste thriller van Cis Meijer en vergat de tijd. In haar brief vraagt ze de schrijfster naar haar schrijfgeheim.

Meer...