Blogs

Blog: Nena geniet van de gedichten van Tim

20-07-2017

Nu de schooltentamens voorbij zijn, heeft onze blogger Nena Veenstra weer tijd om te lezen - en voor ons te schrijven. Bijvoorbeeld over de dichtbundel van Tim Hofman.Je vergeet dat je gedichten leest

Tim Hofman ken je wel van de tv: hij presenteert voor BNN programma´s zoals Je zal het maar hebben en Spuiten en Slikken. Maar dit is een man met meer talenten; behalve presenteren en flauwe grappen maken kan hij blijkbaar ook dichten! Mede aangemoedigd door Ronald Giphart heeft hij nu zijn gedichtenbundel Gedichten van de broer van Roos uitgebracht en hij valt in de smaak.

Denk bij deze gedichtenbundel niet aan een klassieke verzameling gedichten met een kop en een staart, over onderwerpen zoals de liefde en de natuur, net als die bundels waar je op school over leert. Denk in plaats daarvan aan humor, creatief gebruik van woorden, niet alleen in betekenis, maar vooral in vorm. Denk aan iets wat je nog nooit eerder hebt gezien.

Zo staat er in de Gedichten van de broer van Roos een gedicht over Jozef en Maria, dat is geschreven in de vorm van een kruis. Verder is er een gedicht waarvan de helft tussen haakjes staat, met onderaan de bladzijde een leesinstructie, omdat anders het punt volledig verloren zou gaan. En dan zijn er nog de twee gedichten die samen op één pagina staan en samen een derde gedicht vormen.

Kortom: een gedichtenbundel vol creativiteit, humor en hier en daar ook nog een beetje diepgang. Een verrassende gedichtenbundel, want die presentator met zijn vlotte babbel en mooie koppie heeft dus blijkbaar ook schrijftalent! Deze bundel lijkt zelfs gemaakt te zijn voor diegenen die niet houden van poëzie, want het is maar een dun boekje en door de grote dosis humor vergeet je bijna dat je gedichten aan het lezen bent.

Nena Veenstra