Blogs

Blog: Niels Smetsers leest normaal nooit

07-04-2017

Dankzij De Weddenschap doet Niels Smetsers van het Pius X College in Bladel iets wat hij eigenlijk nooit doet: hij leest boeken. En vindt ze nog spannend ook!Hallo, ik ben Niels Smetsers, 15 jaar en zit in klas 3gt1. Ik lees alleen op school na een toets of tijdens een tussenuur. Dan lees ik totdat de bel gaat voor het volgende uur. Ik vind het wel leuk om mee te doen met De Weddenschap, want anders lees ik nooit boeken.

Ik heb tot nu toe twee boeken gelezen: Beest van Ally Kennen en Vals spel van Mirjam Mous. Ik heb deze gekozen, omdat de titel mij wel aansprak.
Het eerste boek gaat over een jongen die een ‘Beest´ verstopt heeft in een put. Hij is een probleemkind dat uit zijn gezin is gehaald door alle dingen die hij tot nu toe heeft gedaan. Vals spel gaat over een jongen die alleen naar Spanje gaat om daar met zijn oom mee te reizen. Zijn oom heeft echter geen tijd. Hij ontmoet twee mensen daar en reist met hen mee. Maar alles ging te goed, dat er eigenlijk niks meer van klopte, dacht hij. Toen hij werd opgepakt wegens moord wist hij dat het inderdaad te goed was om waar te zijn wat er allemaal gebeurde.

Ik heb beide boeken al uit en vond ze heel spannend!

Niels Smetsers